Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Krewetki, a karlik szponiasty
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetki, a karlik szponiasty  (Przeczytany 2680 razy)
basi98
Nowy
*

« : Styczeń 30, 2013, 21:46:46 »

Mam akwarium 45l. Hoduję w nim zbrojnika niebieskiego, 2xneon innesa, danio pręgowany, pielęgniczka ramireza, prętnik karłowaty, 4xgłupiki, a do tego jeszcze karlik szponiasty. Mam pytanie: czy do tego mogę kupić jeszcze np. 2 krewetki???
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2013, 15:25:01 »

Mam akwarium 45l. Hoduję w nim zbrojnika niebieskiego, 2xneon innesa, danio pręgowany, pielęgniczka ramireza, prętnik karłowaty, 4xgłupiki, a do tego jeszcze karlik szponiasty. Mam pytanie: czy do tego mogę kupić jeszcze np. 2 krewetki???

Gupiki jeśli już, wbrew pozorom to nie jest głupia ryba  Grin . Nie, karlik zrobi sobie obiad z krewetek karłowatych (a na inne gatunki masz za małe akwa) .

Tak nawiasem mówiąc to twoja obsada nie nadaje się do niczego. Zbrojnik to bardzo duża ryba (a przynajmniej do takich rozmiarów dorasta) i w takiej szklance trochę się niestety męczy. Neon i Danio to rybki stadne i tutaj też z 8 sztuk co najmniej powinnaś mieć  Wink . Zupka rybna jednym słowem u ciebie 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2013, 15:27:11 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
basi98
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2013, 21:18:58 »

Machnęło mi się. Cheesy Wiem, że gupiki, ale tak mi się jakoś podświadomie napisało... Wink Dzięki Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: