Huee
Stały użytkownik

|
 |
« : Listopad 08, 2009, 18:32:30 » |
|
Witam mam pytanie poszukuje na allegro akwarium Cube 5litrowe lecz nie moge znaleźć kiedyś były aukcje rozpoczynające się od 5 litrów lecz się zakończyły się najmniejsze jakie znalazłem to 8litrowe
Lecz poszukuje coś od 5 litrów do 6 max [cube oczywiście nie prostokątne :]]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 08, 2009, 18:51:27 » |
|
Zamów u szklarza. Większa pewność niż zbiornik kupiony na allegro, i jednocześnie w przystępnej cenie. Możesz też wybrać takie wymiary jakie Ci odpowiadają, dobrać kolor silikonu, etc. Same korzyści.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Huee
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2009, 19:18:59 » |
|
A na allegro coś ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 08, 2009, 19:33:15 » |
|
Znalazłem coś takiego, po wpisaniu "akwarium 6l" http://allegro.pl/item806369612_mini_akwarium_6_6l_oswietl_pokrywa_napowietrzan.htmlczyli jak widać nie jest trudno samemu znaleźć *ale to nie jest niestety, modny ostatnio, Cube* Tylko powstaje pytanie: po co przepłacać? Szklarz + pompka + samorobne oświetlenie = max 50zł, ale Twoja sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Huee
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2009, 19:50:25 » |
|
Widziałem to akwa troche za drogie :]
Bo widziałem same Cube 6litrów kiedyś
tak tanio wyjdzie?
Mojego znajomego tata jest szklarzem robią szyby zgłosić się tam ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario27-28
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 08, 2009, 20:25:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2009, 20:50:45 » |
|
tak tanio wyjdzie?
Mojego znajomego tata jest szklarzem robią szyby zgłosić się tam ?
Jeśli zrobisz sam to tak tanio. A jeśli masz jeszcze znajomego szklarza to tym bardziej bym nie kombinował. PS Widzę, że doradzają Ci allegro, i samego cię tam ciągnie (nie żebym miał coś przeciwko temu portalowi), ale z akwariami jest tak, że transport to wysoki koszt jeśli nie odbierasz osobiście.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Huee
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 08, 2009, 21:08:59 » |
|
A jakie rośliny radzicie do tej kostki?[8litrów]
Czy rośliny dadzą radę bez dozowania co2?
I czy znacie jeszcze jakieś kostki na allegro 8litrów ? Oprócz tej jednej z Poznania ?
Lecz nie optiwhite
EDIT: Ok brat zamawiał terraria i zadzwoni po ile by było takie 20x20x20
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 21:48:16 wysłane przez Huee »
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 08, 2009, 21:58:17 » |
|
Nie znam się na roślinach do takiego małego akwarium, ale wydaje mi się, że każda mniejsza się nadaje. Z większych to kabomby, wywłóczniki, limnophilie (ale odradzam sessiliflorę bo rośnie jak chwast), wszystkie po przycięciu wyglądają bardzo fajnie. Do tego wątrobowce i mchy. Tak rośliny dadzą radę bez CO2, ale... nie wszystkie, niektóre nie będą dobrze rosły np. gwiazda wodna, która wybitnie nadaje się do takiego akwarium, ale wymaga masy światła, żyznego podłoża i CO2. Opcja szukaj na allegro nie gryzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Huee
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 08, 2009, 22:33:24 » |
|
O co teraz Ci chodzi z tą opcją szukaj ?;/
Myślałem o zestawie różnych mchów[nie wiem czy dobrze to napisałem ]
z allegro i po przyczepiać to do kamieni[za pomocą siatek ?]
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 22:40:56 wysłane przez Huee »
|
|
|
|
|
KSnake
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 08, 2009, 22:58:48 » |
|
Chodziło o Twoje pytanie na temat tego czy ktoś nie zna więcej aukcji kostek na allegro, a wystarczy użyć szukajki... ale koniec offtopu... Tak różne mchy będą ok. A to czy użyć siatek, czy żyłki zależy do czego będziesz mocował te mchy. Mogą Ci się przydać także małe przezroczyste przyssawki, ale takie z uszkiem, a nie dziurką (jak do grzałek). O mchach warto poczytać tutaj: http://www.novina.pl/moss.html o użyciu mchów w różnych kombinacjach na forum w dziale o roślinach. W tak małym akwarium możesz zrobić całe tło z mchu za pomocą przyssawek i siatki na mchy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Huee
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 09, 2009, 16:25:24 » |
|
Wiesz wpisywałem cube ,kostka,nano 6l itp Zamierzam tam dać jakieś kamyczki [tylko jeszcze nie wiem jakie] i do tego różne mchy Link do budowy kostki może komuś coś da dużo rzeczy można przeczytać tam http://www.aquascape.pl/artykuly/ko.htmlI może kiedyś dam tam crystal redki [kupuje filtr kaskade do tego żeby nie muliła się woda więc może kiedyś coś tam zagości :]]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|