Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 63 l. jaki filtr kupic ?  (Przeczytany 2488 razy)
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

Nie taki smok straszny na jakiego wygląda...

« : Grudzień 26, 2004, 00:00:55 »

Hej! Mam od okolo 2 miesiecy filtr wewnetrzny Atman max 300 l/h ,i zaczyna szwankowac,ktoregos dnia przed swietami patrze a on nie dziala!Szybko dokupilam filtr gabkowy do brzeczyka(drugi filtr -awaryjny) a Atmana-do czyszczenia.Wyczyscilam doladnie wszystko(lacznie z elektromagnesem) a po 2 dniach -zapchany!!! :evil:  :evil:  :evil: Bede reklamowac ale nie wiem jak to sie zakonczy dlatego prosze o rade- :roll:
jaki nowy filtr kupic do 63 litrow z moja obsada,niezby drogi i dobry(sprawdzony)... :bybye:

120x40x50 -  ruszyło 29.03.2008 (LT -  HT )  , LT (60l) - 06.04.08 Moje akwaria
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 26, 2004, 00:07:58 »

A wkłady wymieniasz czasem ? Albo je chociaż płuczesz ? Może w tym jest problem.
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 26, 2004, 01:03:47 »

O tak!!! bardzo dbam o czystosc-odkurzanie,podmiany wody, gabka plukana co tyzien(bo slabo pracujefiltr)-a podobno trzeba to robic niezbyt czesto...!mam wrazenie,ze klopoty zaczely sie po podawaniu mrozonego pokarmu,ktory plucze!!!Ale moze to zbieg okolicznosci.Gabka ciagle ta sama,moze tylko gabke nowa kupic?
Bylam na allegro jest sporo tanich filtrow ,mam ochote cos kupic ale co?Poradzcie!!!

lipton
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 26, 2004, 13:59:22 »

wew. czy zew. ? I jaka cena max. moze byc Smiley

pozdro

jacek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 26, 2004, 20:22:02 »

Ja mam w 60l Filter wewnętrzny AQuAEL Typ FAN 1. U mnie spisuje się bardzo dobrze. A co do zewnętrznego to możesz kupić ale to spory wydatek możesz go też zrobić ale do 63l to wystarczy wewnętrzny. Ja robie zewnętrzny bo niedługo 270l Smiley

Pozdrawiam wszystkich :-)
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 26, 2004, 22:32:49 »

To chyba jednak gabka!Wczoraj gniotlam ja chyba z 10 min w kilku wodach,obcielam wezyk doprowadzajacy powietrze i dziala!!!!Kupie nowa gabke i zobacze co bedzie dalej.Ale chetnie dowiem sie o dobrych filtrach(do 100 PLN) bo byc moze problem sie powtorzy i bede musiala kupic.Pozdrawiam.

Silver
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzień 27, 2004, 11:07:01 »

każda kaskada sprawdzi tutaj się idealnie,akwarium jest nieduże więc lepiej aby było w nim jak najmniej urzadzeń technicznych,które zakłócają naturalny wygląd zbiornika

- kaskada posiada miejsce zarówno na gąbkę jak i wkład biologiczny
- jest cichutka (kaskady Aquaela nie słychać) - cichsza niz większośc filtrów kubełkowych

jest może trochę droższa niż filtr wewnętrzny,ale lepiej wydać te parę złotych więcej,osobiście używałem kaskady w 95 l przez rok i byłem zadowolony , obecnie zakupiłem sobie kubełek Aquaela (dużo głośniejszy od kaskady) choć zastanawiałem się nad kaskadą o numer większa niż poprzednio,góre wzięły jednak walory estetyczne (mam zbiornika otwarty więc chce max uniknąć technikaliów wokół niego)

polecam zakup u http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=401333 (nie jest to mój znajomy - sam zakupiłem u tego Pana i mam miłe doświadczenia) do Twojego zbiornika polecam np.FZN 1 lub 2 (dwójka będzie aż na wyrost) , "Aquael jest dobry bo jest dobry i tani " jak ktoś mi kiedyś powiedział Smiley pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: