Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « pomocy nigdy tego nie mialy
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pomocy nigdy tego nie mialy  (Przeczytany 1419 razy)
Jula
Nowy
*

« : Grudzień 21, 2004, 21:52:47 »

witam! hoduje sobie cztery pyszczaki. wszystko jest ok. temperatura odpowiednia itp. ale nie o to mi chodzi. zauwazylam ze jeden pyszczak ma na bokach takie dziwne (niewiem za bardzo jak to okreslic) no jakby ktos mu platki podoklejal do lusek. sa koloru bialego. dziwnie mi to opisac ale to troche wygląda (sory ze brzydko to nazwe) jakby sie rybke skrobalo. dodam ze zauwazylam ze czasami robi cos takiego jakby sie trząsl i ociera sie czasami o skalki. na ospe to mi niewygląda. jak myslicie co to moze byc? dodam jeszcze ze je normalnie , plywa tez, i leje inne. dzieki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam
jacek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 26, 2004, 20:18:00 »

podaj jakie masz parametry wody  według mnie to może być choroba gazowa albo zasadowa napisz parametry wody to się przykonamy.

Pozdrawiam wszystkich :-)
Jula
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 26, 2004, 22:23:59 »

akwa 60 l temperatura 28 stopmi podmiana co tydzien filtr chodzi non stop. troche poczytalam o chorobach i wygląda mi to na infekcje mieszaną. moze ktos leczyl rybki na to i podsunie mi pomysl co zrobic. pozdrawiam wszystkich
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2004, 09:11:08 »

Skoro sie leją to pewnie inne ryby poodgryzały mu łuski i to one tak sterczą.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: