Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Hygrophila siamensis - Choroba?Niedobory?czy Glonojad?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Hygrophila siamensis - Choroba?Niedobory?czy Glonojad?  (Przeczytany 2034 razy)
frankozolas
Nowy
*

Mów mi Franiu :)

« : Maj 20, 2010, 10:30:19 »

To ostatnie tą chyba raczej wątpliwe, ale zauważyłem że ostatnio dziad coś myszkował przy roślince.
Aktualnie mam Świetlówke 15W/akwa 75L(wiem że mało, coś kombinuje Tongue) pokrywe mam obklejoną Odbłyskową taśmą. CO2 nie daje, żadnych preparatów ani nawozów też, w sobotę będę miał resttrukturyzacje mojego akwa (mam nadzieję - więcej światła,roślin,i bimbrownia Smiley)
I nie wiem czy w takim stanie po restarcie akwa włożyć roślinkę do akwarium(cześć wody będzie z aktualnego zbiornika) - czy mi bidula nie umrze i bałaganu nie narobi.
Dodaje zdjęcia.

Jaroe
Zainteresowany
**

Nie jestem najleprzy

« Odpowiedz #1 : Maj 20, 2010, 12:37:01 »

moze ślimaki ja sie nie znam ale to na ślimaki wygląda
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 09:44:06 wysłane przez Jaroe » Zapisane

Precz ze sztucznotą w akwarium !!!
(nie lubie np.statków i gupich zamków)
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 20, 2010, 12:57:30 »

morze

Morze to nie kałuża ... dla marynarzy zostaw. Powinienes czasami do slownika zagladac.

pozdrawiam
asmi
frankozolas
Nowy
*

Mów mi Franiu :)

« Odpowiedz #3 : Maj 20, 2010, 17:30:01 »

bez przesady, to akwarium w domu a nie w ogrodzie w pobliżu sałaty Smiley,
Wygląda jakby coś jadło tą roślinkę ale co siedzę przed akwarium nic w jej pobliżu się nie kręci (może rybki się mnie wstydzą Smiley)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #4 : Maj 20, 2010, 20:31:29 »

Wygląda jakby coś jadło tą roślinkę ale co siedzę przed akwarium nic w jej pobliżu się nie kręci
a póżną nocą tez przed akwa siedzisz?

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Maj 20, 2010, 20:40:44 »

Objawy niedoborów.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: