Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Jak zrobić taki Reaktor CO2 ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zrobić taki Reaktor CO2 ?  (Przeczytany 3344 razy)
jamnik_sst
Bądź jak woda przyjacielu...
Zainteresowany
**

For You

« : Sierpień 09, 2009, 23:25:07 »

Witam serdecznie zainteresował mnie ten pomysł na dozowanie CO2 w zbiorniku powiedzcie mi jak to jest wykonane ponieważ mam w domu taki filtr jako dodatkowy w moim 2 L Zbiorniczku.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 22:11:29 wysłane przez jamnik_sst » Zapisane

Tak wiele chciał bym jeszcze osiągnąć... Słodkowodny tropikalny świat to najpiękniejszy sen, z najbarwniejszej bajki.
IQ
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2009, 13:12:42 »

Jeśli filtr ma możliwość do napowietrzania to do rurki zasysającej powietrze podepnij rurkę od butli z CO2 (tej w której jest czysta woda)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Sierpień 19, 2009, 13:23:39 »

Co to za temat?? jest?
mam w domu taki filtr 
taki? znaczy jaki?
jako dodatkowy w moim 2 L Zbiorniczku.
oo dwa filtry w dwu litrowym zbiorniku? to moje gratulacje że udało Ci się je tam wcisnąć - tylko zdradź po co?
podepnij rurkę od butli z CO2 (tej w której jest czysta woda)
a to też fajna ''butla Co2'' ale nie z Co2 tylko z wodą -no no macie chłopaki oryginalne pomysły nie ma co

piotr_5e3
DIY rulz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2009, 13:32:07 »

Co to za temat?? jest?
mam w domu taki filtr 
(1.)taki? znaczy jaki?
jako dodatkowy w moim 2 L Zbiorniczku.
(2.)oo dwa filtry w dwu litrowym zbiorniku? to moje gratulacje że udało Ci się je tam wcisnąć - tylko zdradź po co?
podepnij rurkę od butli z CO2 (tej w której jest czysta woda)
(3.)a to też fajna ''butla Co2'' ale nie z Co2 tylko z wodą -no no macie chłopaki oryginalne pomysły nie ma co

1.Też jestem ciekaw Wściekły
2. Podłączam się do pytania
3. Chodzi o drugą butlę w tej bimbrowni.
W temcie o budowaniu bimbrowni jest napisane, że podłączanie rurki z bimbrowni do filtra może się skończyć
zatruciem rybek (zassanie zacieru przez filtr)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #4 : Sierpień 19, 2009, 13:44:46 »

wiesz dla mnie butla Co2 to butla wysokocisnieniowa ....a że chodzi o bimbrownie można sie tylko domyślac

IQ
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2009, 13:46:26 »

Tak jak napisał kolega powyżej myślałem że chodzi o CO2 z Bimbrowni.
Sorry że niejasno się wyraziłem
OPUVA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Sierpień 28, 2009, 20:46:05 »

a jaką obsade masz w tym akwa. Tylko nie pisz że 2 dorosłe zbrojniki 20 głupików i 5 mieczyków.. Napisz co masz w nim.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: