Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem ze statecznikiem ?  (Przeczytany 1155 razy)
grodek78
Stały użytkownik

« : Sierpień 03, 2009, 07:27:38 »

Kupiłem statecznik elektroniczny Philipsa 1 x 39W, do tego dwie oprawki bryzgoszczelne, przewód z włącznikiem oraz świetlówkę Philips Master 865. Całość podłączyłem tak jak jest to przedstawione na schemacie na stateczniku. I niestety świetlówka nie działa tak jak powinna … Huh Po włączeniu zapala się na 2-3 sekundy, po czym gaśnie. Ze dwa razy zdarzyło się tak, że świeciła przez kilka minut, ale znów zgasła. W czym może tkwić problem ? Czy źle coś podłączyłem, czy może to wina statecznika ?

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Sierpień 03, 2009, 09:40:55 »

A może slabo dociśnięta świetlówka do oprawek?

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 03, 2009, 09:49:57 »

Sprawdź jeszcze raz schemat połączenie i jak nic nie znajdziesz to daj fotki połączeń i schematu .Coś poradzimy .

Młode ampularie oddam
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 03, 2009, 11:54:19 »

Dziś do południa żona włączyła mi tę świetlówkę (bo nie mam na razie czasowego włącznika) i póki co wszystko działa bez problemu  Cheesy. Może faktycznie to była tylko kwestia braku styku, a nie złego podłączenia lub uszkodzonego statecznika ? Sprawdzę jeszcze połączenia, aby wszystko stykało. Mam nadzieję, że będzie już działać bez problemu i roślinki pójdą w górę. Cheesy

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: