Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kaleka Ampularia  (Przeczytany 1573 razy)
Female_Raziel
Super aktywny

« : Czerwiec 26, 2009, 14:18:11 »

Moja Ampularia lezała przez 2 tygodnie na dnie, czasami tylko wystawiała rurke do oddychania. Słyszalam, ze im aktywnosc czasem spada, wiec jej nie ruszałam. Kiedy znowu zaczela chodzic zauwazylam, ze nie ma tylniej polowy stopy, a jej klapka trzyma sie na resztkach. Czy odrosnie jej nozka czy juz tak zostanie?

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 26, 2009, 21:14:58 »

nie chce straszyć, ale z moich obserwacji wynika że nie dużo jej życia zostało, ale ekspertem nie jestem jednak zauważyłem, że czym mocniejszy pancerzyk chroniący ślimaka tym i ślimak mocniejszy co do ich czasami przesiadywania to prawda u mnie jednak nie trwało to dłużej niż dwa dni pozdrawiam

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 19, 2009, 14:23:33 »

Mój slimak jest bardzo aktywny od czasu kiedy calkowicie zregenerował sobie stope. Pruchnica tez sie leczy. Smiley Jego klapka jest tylko czesciowo przyrosnieta, wiec rosnie mu pod nia druga. Chyba bede miec Ampularie dwudrzwiowa!

Edit: Ampulari dwudwiowej nie bedzie. Stara klapka odpadla jak mleczny zab.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2009, 18:26:27 wysłane przez Female_Raziel » Zapisane

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
~~@N@~~
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 30, 2009, 21:25:12 »

To fajnie że z nią już wszystko w porządku Wink moja niestety dzisiaj odeszła z tego świata Cry
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: