Puma
Zainteresowany

|
 |
« : Grudzień 10, 2004, 21:06:52 » |
|
Witam, moj zbrojniczek wogule nie kce jesc... tzn. jest bardzo plochwliwy siedzi glownie przy filtrze, przed chwila wrzucilem tabletke tropicala i sie nie zainteresowal... za to Pan Zeberka szalal z radosci , wziol tabletke w pysk i dumnie paradowal... nie prubowalem karmic go [ glonojada ] jakimis brokulami , marchewka itp... ale znajac mojego hrabie nie dal by glonkowi nawet tego dotknac... tak juz w innym poscie mowilem... karmienie w nocy nie pomaga... Terrorysta sie budzi i zjada :wink: . Czyby glonek byl skazany tylko na glony?? prosze o odpowiedz Usuniecie Pana Zebry nie wchodzi w rachube...
|
|
|
|
|
|
60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 10, 2004, 21:26:07 » |
|
wrzuć większy kawałek
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 10, 2004, 22:10:22 » |
|
Ale zes poradzil... chlopak sie od szyb nie odkleja, nic by to nie dalo... prosze o konkretniejsze odpowiedzi.. bo tak to mu tylko glony zostana 
|
|
|
|
|
|
60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
|
|
|
Kukson
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2004, 22:48:27 » |
|
A jak długo masz tego glonojada w swoim akwa ?? Bo jak nowy, to pewnie jeszcze się nie zaaklimatyzował do nowego otoczenia. A jak nie nowy to może jest chory 
|
|
|
|
|
|
100 L : 18 x Danio pręgowane, 5 x Kirysek pstry, 2 x kosiarka, samica bojownika i parka pretnika karłowatego 10 l: Bojownik "Czarny Piotruś" 13 l: Bojownik "Gogo" 21 l: Młodzież Danio pręgowanego ~ 40 21 l: Kotnik
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2004, 00:21:42 » |
|
A próbowałeś dawać tabletki (np. vitabin tropicala), które można przykleić do szyby? Bierzesz jedną "pigułę" łamiesz na pół albo więcej części i przyklejasz w różnych częściach akwa, tak żeby każda rybka mogła się do innego dobrać. Moje zbrojniki uwielbiają takie wyżery 
|
|
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2004, 00:25:28 » |
|
Przesadzacie. Kupujecie glonojady, rybki jeszcze nie przystosowały się do nowego otoczenia, a Wy już panikujecie. Skoro ryba żyje i ma się dobrze, to musi jeść. Zbrojnik to taka rybka, że lubi się chować i niekoniecznie musicie widzieć jak je.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 11, 2004, 10:15:37 » |
|
no właśnie glonojady najczęściej żerują nocą
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 11, 2004, 14:01:58 » |
|
co za ludzie.... MOWILEM ZE NOCA DAWALEM I NIC !!!! z tabletkami tak samo , a glonek jest umnie powyzej 2 tygodni albo i wiecej... wiec??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 11, 2004, 14:39:57 » |
|
Skoro żyje już ponad dwa tygodnie to je. Niekoniecznie potrzebuje pokarmu, który mu sypiesz. Może zadowala się tym co sam znajdzie. Nie ma zatem powodu do obaw. Niepotrzebnie panikujesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 11, 2004, 14:41:14 » |
|
Czyli co olac go az dorosnie?? bo zeczywiscie glonow troche jest ... czyli zostawic go .. niech sam sobie radzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 11, 2004, 14:42:20 » |
|
Jak do tej pory sobie radził, to dalej też powinien. Oczywiście czasem coś mu daj - jakąś tabletkę na przykład. Jak on nie zje, to kiryski zjedzą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2004, 14:43:19 » |
|
Dobra temat zamkniety. A w ile mi on urosnie do konkretniejszych rozmiarow jak sadzisz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 11, 2004, 14:44:07 » |
|
Moje po 5 miesiącach mają odpowiednio 7 i 8 cm (jak kupowałem miały gdzieś po 1,5-2 cm)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 11, 2004, 14:44:55 » |
|
zbrojniki niebieskie mogą rosnac do 12cm, sam widziałem niezłego okaza takiego, cuuuuudnyyy 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 11, 2004, 14:45:52 » |
|
Dobra dzieki . Jak urosnie to bedzie extra bo juz sie za filtr nie schowa i bedzie na widoku, Thx papa PzDr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|