Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiryski....  (Przeczytany 2756 razy)
Puma
Zainteresowany
**

« : Listopad 27, 2004, 14:49:37 »

Siema Tongue kupilem dzisiaj dwa kiryski pstre i dwa spizowe... myslicie ze tyle wystarczy... Po drugie chcial bym sie troche wiecej o nich dowiedziec... boje sie tylko czy benda dobrze sie odrzywiac tymi "resztkami" bo nie wiem czy nie kupic jakies tabletek albo cos.... Smiley

60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2004, 17:53:08 »

dobrze że pytasz, ale na przyszłość rób to przed zakupem ryb...

http://www.akwafoto.aip.pl/baza.php?lit=K

gg:1384140
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 27, 2004, 18:05:55 »

Kupilem tabletki GREEN ALGAE WAFERS tropicala i jakos moje kiryski tego nie ruszyly Sad ...  to jak ja mam je karmic?? nie sadze zeby te resztki im starczyly [ o ile jakies sa  :? ] .... :?:

60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 27, 2004, 18:32:55 »

Jest dużo pokarmów. Poczekaj, powinny się tym zainteresować.
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2004, 18:59:01 »

Ok. chcialem tylko jeszcze dodac ze rybki kupilem dzisiaj i moze jeszcze sa w lekkim stresie Smiley  ale napewno mi nie padna z glodu ... ?! musza cosik jesc a jak sie nie naucza jesc tych tabletek ??!! [ maja po 2 cm moze troszke wiecej ]  to co wtedy chlip ?!!? . Troche podramatyzowalem ale co tam Smiley

Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Listopad 27, 2004, 19:28:48 »

Cytat: Puma
ale napewno mi nie padna z glodu ... ?! musza cosik jesc a jak sie nie naucza jesc tych tabletek ??!! [ maja po 2 cm moze troszke wiecej ]  to co wtedy chlip ?!!? . Troche podramatyzowalem ale co tam Smiley

Niom, troszkę podramatyzowałeś :wink: Spokojna Twoja rozczochrana, jak będziesz je normlanie karmił, z głodu na pewno nie padną :wink:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2004, 17:47:51 »

Juz drugi dzien nic nie jedza tylko pyszczkiem ryja w piasku ... Sad dalem im przed chwila to drobinek nawet nie ruszuly  :evil:

murena
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 28, 2004, 19:20:42 »

Spokojnie, rybcie muszą się zaaklimatyzować. Rzuć im może sparzone brokuły albo troszkę zeskrobanego mięsa kurczaka, mrożonego fileta rybnego albo przyklej do szyby tabletkę np. vitabin albo taką ze spiruliną, moje to uwielbiają. Zresztą, kiryski nie są wybredne, jedzą wszystko, co się nawinie. Napewno dadzą sobie radę Smiley
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2004, 20:03:53 »

Dzieki , sproboje , ale co do brokul i miesa to one nie dadza rady zjesc tego bo maja male pyszczki a brokuly to bym musial dzielic w male kawaleczki no ale nic dzieki jeszcze raz  Smiley

jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Listopad 28, 2004, 21:43:15 »

nie boj sie duzo akwarystow wogole nie karmi ich tylko jedzo resztki i zyjo :roll:  :roll:  ale osobiscie nie polecam :twisted:  :twisted:  kup im takie tabletki tropicala spirulina nie pamietam nazywa tkaie male opakowanie 50 tabletek :roll:  :wink:  :wink:
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Listopad 28, 2004, 21:44:53 »

Sera viformo też jest niezła. Ja tym dokarmiam glonojady.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #11 : Listopad 28, 2004, 23:56:25 »

hmmm Kiryski najbardzoej lubia mięsko Wink ta spirulina w tabletkach to raczej dla glonojadów wszelkiego rodzaju. jesli chodzi o pokarmy suche dla kirysków to przedewszystkim powinieneć stosować drobne granulki które szybko opadają na dno np. Tetra Min Grannules lub inny granulowany pokarm choćby Tropical. Pozatym o ile płatki mają szanse opaść też będą chętnie wcinane. Do tego pokarm zwierzęcy : tubifex, dafnie (najlepiej żywe albo mrożone) Pozdr.

112,25
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2004, 08:45:21 »

Dzieki  Cheesy moze one poprostu musza sie tu poczuc jak w domku i nauczyc jedzenia wnowym otoczeniu... sproboje tych granulek tropicala bo mam akurat... dzieki jeszcze raz  Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: