Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przycinanie roślin?  (Przeczytany 1511 razy)
arm
Nowy
*

« : Czerwiec 05, 2009, 14:02:27 »

Witam,

Mam pytanie odnośnie przycinania (skracania wysokości) takich roślin jak:

Limnophilla sesiliflora
Bacopa monieri
Cabomba carolinniana

Czy mogę to zrobić bezpośrednio poprzez ucięcie łodygi w połowie i włożenie uciętej części w podłoże? Czy może jakoś inaczej?

Oraz czy obumarłe liście w Cryptorna nevilli mogę ucinać bezpośrednio przy ich wyjściu z podłoża?

I jeszcze takie pytanie, czy zbrązowiałe liście od strony wewnętrznej (z łodygi) w Bacopa monieri mogą być efektem za dużej  wysokości rośliny? (2 cm, od powierzchni w miejscu słabo oświetlonym?)

Postaram się dorzucić zdjęcie jak dorwę aparat.

Pozdrawiam

95L (80x30x40, 2x20W, Low Tech)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 05, 2009, 14:03:53 »

Czy mogę to zrobić bezpośrednio poprzez ucięcie łodygi w połowie i włożenie uciętej części w podłoże?

Oraz czy obumarłe liście w Cryptorna nevilli mogę ucinać bezpośrednio przy ich wyjściu z podłoża?

I jeszcze takie pytanie, czy zbrązowiałe liście od strony wewnętrznej (z łodygi) w Bacopa monieri mogą być efektem za dużej  wysokości rośliny? (2 cm, od powierzchni w miejscu słabo oświetlonym?)

Tak, tak, tak.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 05, 2009, 14:53:47 »

arm,Emi ci wszystko w trzech wyrazach wyjaśniła więc nie powinieneś mieć już wątpliwości Grin
arm
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 06, 2009, 14:14:48 »

arm,Emi ci wszystko w trzech wyrazach wyjaśniła więc nie powinieneś mieć już wątpliwości Grin
Zrozumiałem, tylko po co ten Twój post? Tego już nie rozumiem...

95L (80x30x40, 2x20W, Low Tech)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: