Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr kubełkowy Tetra Tec 600  (Przeczytany 3248 razy)
tomar36
Nowy
*

« : Maj 30, 2009, 22:20:33 »

Mam pytanie. Jak najlepiej wyczyścić przewody filtra kubełkowego? Jak je ściągać żeby nie uszkodzić plastikowych końcówek? Będę wdzięczny za każdą poradę!!!
Pozdrawiam wszystkich akwarystów!
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2009, 09:40:07 »

Ja nie zdejmuję węży z końcówek potem ciężko jest założyć z powrotem .Najłatwiej czyścić strumieniem wody ,odkręcasz słuchawkę od prysznica i przykładasz do węży ,Grubszy brud płucząc raz z jednej raz z drugiej strony wypłuczesz . Takie czyszczenie powinno starczyć a jak chcesz dokładniej to robisz wycior i szorujesz . papa

Młode ampularie oddam
zolwiczek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2009, 18:59:31 »

jaki filtr jest lepszy wewnetrzny czy zewnetrzny?
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #3 : Maj 31, 2009, 19:24:29 »

jaki filtr jest lepszy wewnetrzny czy zewnetrzny?
Setki razy o tym było. Wściekły Wściekły Wściekły

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
czas60
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 04, 2009, 09:14:16 »

mam filtr zewnętrzny TETRATEC EX 700  i mam  kłopot po czyszczeniu  -- filtr zasysa wodę z akwarium poprzez naciskanie przycisku rozruchowego w głowicy -- jestem zmuszony do rozkręcania głowicy i czyszczenia tegoż przycisku rozruchowego jeżeli tego nie zrobię to filtr niemoże zassać wody z akwarium czy jest to konieczne czy to wada filtra jeżeli ktokolwieg mógłby mi  coś na to poradzić to będę ogromnie wdzięczny odpowiedż prosiłbym przesłać na czas60@gmail.com
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 04, 2009, 17:24:43 »

mam filtr zewnętrzny TETRATEC EX 700  i mam  kłopot po czyszczeniu  -- filtr zasysa wodę z akwarium poprzez naciskanie przycisku rozruchowego w głowicy -- jestem zmuszony do rozkręcania głowicy i czyszczenia tegoż przycisku rozruchowego jeżeli tego nie zrobię to filtr niemoże zassać wody z akwarium czy jest to konieczne czy to wada filtra jeżeli ktokolwieg mógłby mi  coś na to poradzić to będę ogromnie wdzięczny odpowiedż prosiłbym przesłać na czas60@gmail.com

Ja mogę napisać, że pisz się ktokolwieK. Załóż swój wątek na forum. Napisz więcej. Ludzie używają tutaj filtrów Tetry, ale z reguły nikt na takie wrzutki do innego wątku nie odpowiada...

I consider myself as a one fish wolf pack
czas60
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 05, 2009, 19:50:47 »

Ja się nie czepiam błędów popełnianych przez innych (Ja mogę napisać, że pisz się ktokolwiek )Sądziłem że mając problem i zwracając się z nim do być może bardziej doświadczonych  akwarystów uzyskam pomoc w tej dziedzinie , niestety srodze się zawiodłem . Problem rozwiązałem samodzielnie .  Jestem tylko niedowidzącym niedoświadczonym internautą przepraszam
 papa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: