Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neonki  (Przeczytany 1912 razy)
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« : Listopad 17, 2004, 19:11:45 »

zakupilem sobie wreście neonki kosztem skalarów i mekk co i tak byly za duze do mojego akwa :]  na poczatek sprowadzilem dodomu 7 rybek i cos dziwnego wszystkie pływaja razem poza 2 rybkami zrobiły tak jagby inne stado hihi z 2 rybek  :lol:  moje pytanie czy mzoe cos z tymi 2 rybkami ejst nie tak  ze nie plywaja razem z tamtymi ?? w sklepie powiedziano mi ze te rybki strasznie choruja czy ktos moze mi potweirdzic lub zdementowac ?? serio neonki mam 1 raz :]

pozdrowienia z Sanoka Tongue
jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 17, 2004, 20:01:03 »

nie no normlane ze robio oddzielne "klany" :roll:  tak mysle:P
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 17, 2004, 20:36:55 »

Grunt, że płytają i wyglądają zdrowo - czym się tu więcej martwić ?
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 17, 2004, 20:50:57 »

mdramski masz racje ale ja sie nie martwie zaciekawilo mnie to ze dwie nie pływaja razem naszczescei wygladaja zdrowo wiesz gdzie mam szukac takich ciekawostek jak nie tu gdzie sa ludzie co choduja te rybki i moze znaja odpoweidz Tongue

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Listopad 17, 2004, 20:58:25 »

Ja zaobserwowałem ciekawy przypadek z kosiarkami. Zawsze trzymają się w zasadzie razem. Poza tym mam jedną fałszywą. Co ciekawe uznała tamte za swoje stado i pływa razem z nimi. W przypadku Twoich neonków miałeś okazję przekonać się, że akwarystyka to nie tylko wrzucanie rybom jedzenia od czasu do czasu. Sam mam tylko 10 rybek, ale o ich zachowaniach mógłbym już napisać książkę Smiley
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 18, 2004, 16:20:41 »

w moim stadku tez wyodrebniły sie klany. czasem neonki pływaja dwójkami, jest jedna trójka i widac nawet przywódce:P:P wiec tak jak wszyscy tu mysle ze to normalne. a czy neonki sa jakos specjalnie chorowite?? nie wydaje mi sie. nie miałem jeszcze problemów. sa raczej zjadliwe (przez np wieksze skalary:P:P) :]

60l- ogólne
220l-in progress
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Listopad 18, 2004, 17:36:02 »

własnie sklarow sie pozbylem na miejsce neonkow :] mam nieco ponad 60l wiec i tak bylo by im w przyszlosci ciasno trudno sie mowi lepiej pare neonkow niz kiszonke ze skalarow :]

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: