Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Dwie świetlówki jaka lepsza na przód zbiornika?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dwie świetlówki jaka lepsza na przód zbiornika?  (Przeczytany 1510 razy)
jamnik_sst
Bądź jak woda przyjacielu...
Zainteresowany
**

For You

« : Maj 22, 2009, 15:20:55 »

Witam mam następujący problem posiadam dwie świetlówki do oświetlenia AKwa 200l obie po 30W + Odbłyśniki. w standardowej pokrywie. 

Jedna ze świetlówek to zwykła będąca przy pokrywie od czasu kupna chyba Day Light natomiast druga to Power Glo zastanawiam się która dać z przodu? Wiem ze 30 W na rośliny to i tak mało ale chciał bym wiedzieć która będzie lepsza na przód zbiornika.

Pozdrawiam i licze na szybką odpowiedz ponieważ zależy mi na czasie odnośnie wmontowania w pokrywe Smiley

Tak wiele chciał bym jeszcze osiągnąć... Słodkowodny tropikalny świat to najpiękniejszy sen, z najbarwniejszej bajki.
Lemur4
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Maj 24, 2009, 14:14:02 »

w mojej pokrywie 80x35,w oryginale były 2 Day Light. Ale przy tym typie rybki wyglądały trupio blade.Szczególnie barwa czerwona przekłamana. Wymieniłem świetlówkę środkową na Cool white-zimną białą  5zł29gr ( Castorama)i od razu był lepszy efekt. Warto poeksperymentować.z kombinacjami. Osobiście mi odpowiada środek  cool,tył day. Oczywiście można też zainwestować w specjalistyczne świetlówki ,ale to już zupełnie inna cena Afro

Nie oglądam TVN -u...Tańca z gwizdami,M- jak Miłość ..kołków Mroczków,Chichopków,Wojewódzkich, Majewskich Pochanków, Durczoków.....zamiast Telewizji Taniej Sensacji oglądam - wodny świat i moje aqu 112 Low Tech i 45 l LT
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: