Twister78
Zainteresowany

|
 |
« : Czerwiec 30, 2009, 13:57:26 » |
|
Mam 2 pytania:
1. Możecie mi powiedzieć jaki mrożony pokarm jest najlepszy dla ryb??
2. W sklepie dostałem jakąś mrożonke, są to takie bardzo małe robaczki brązowego. Tak czy siak zastanawiam się co to jest i czy jest to odpowiedznie dla ryb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miki12101
Zainteresowany

Impossible is nothing
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 30, 2009, 14:20:47 » |
|
Ta mrożonka to może ochotka??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 30, 2009, 14:41:20 » |
|
1) Jakich ryb? Ryby powinny jesc kilka pokarmów. 2) Jesli ta mrozonka nie ma zadnej etykiety to ja bym jej nie uzywała. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 30, 2009, 16:05:39 » |
|
W sklepie dostałem jakąś mrożonke dostałeś mrożonke i nawet nie spytałeś się co to takiego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miki12101
Zainteresowany

Impossible is nothing
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 30, 2009, 16:45:07 » |
|
W sklepie dostałem jakąś mrożonke dostałeś mrożonke i nawet nie spytałeś się co to takiego? Wiesz może dostał za darmo. Ale jak nie pisze co to jest, to ja bym jej nie używał
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mataertest
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 30, 2009, 17:05:28 » |
|
Ja bym powiedział, że skoro brązowe to może artemia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 30, 2009, 17:15:00 » |
|
No jest to w opakowaniu, w takich kostkach. Ale nie pisze na tym co to jest :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 30, 2009, 17:19:18 » |
|
Skoro kupiles pokarm bez jakiejkolwiek etykiety, to nie wiadomo nawet jaka ma date waznosci. Spróbuj zrobic zdjecie najlepiej rozmrozonego kawaleczka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dj_ryba
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 30, 2009, 17:42:06 » |
|
to moze byc daphnia mrozonagdyz ona jest takiego brazowawego koloru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 30, 2009, 17:51:51 » |
|
A gdy wrzucisz do szklanki z wodą, to na co się rozpada?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 30, 2009, 23:22:35 » |
|
Na takie malutkie glistki. Myśle że mają po 1 mm. Rybki to jedzą ze smakiem ale strasznie jest to małe, myśle że dla narybku było by to dobre. Nadal nie wiecie co to może być?? Z rybek mam mieczyki, gupiki, platki i neonki, krewetki, amplurie i zbrojnika niebieskiego. - jaki pokarm mrożony byłby dla nich najlepszy?? Zresztą najlepiej było by jak byście mi napisali co kupić i jak podawać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 30, 2009, 23:43:26 » |
|
Z rybek mam mieczyki, gupiki, platki i neonki, krewetki, amplurie i zbrojnika niebieskiego. - jaki pokarm mrożony byłby dla nich najlepszy??
miecze, gupiki, neony i płatki konsumują to samo. Są specjalne pokarmy dla krewetek jak i dla zbrojników. Ampularie wyżywią się same resztkami. Zresztą najlepiej było by jak byście mi napisali co kupić i jak podawać  A może jeszcze kupić za Ciebie mamy i dostarczyć pod drzwi?. Myślę że powinieneś leniwcze się choć trochę wysilić i poszperać na forum tudzież w googlach. Bo ci we krwi zostanie wysługiwanie się innymi i za parę lat Ci się to czkawką odbije.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 01, 2009, 21:23:10 » |
|
Szymonw - jak Cię to tak boli to po co w ogóle się wypowiadasz?? Pokarmów jest na pęczki a sprzedawcy wcisną mi to co im najsłabiej schodzi. Jest jest tutaj wielu doświadczonych akwarystów i forum jest po to aby pytać. Po co mam robić niepotrzebne błędy żywieniowe? No i czemu nie atakujesz użytkowników którzy po raz enty pytają o dojrzewanie akwa itp. mimo że takich tematów jest pełno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 02, 2009, 00:01:51 » |
|
Nikt ci nie każe chodzić do sklepu z pustą głową i kupować to co ci sprzedawca wciśnie. Wymagam od ciebie tylko minimum chęci i wysiłku. Jak się wysilisz choć trochę to znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. temat zamykam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|