Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Barwniaki i kotnik  (Przeczytany 3010 razy)
sik21
Nowy
*

« : Maj 19, 2009, 16:06:59 »

Witam dziś rano pojawiły mi się w moim 50l akwa małe barwniaki i chciałbym je wychować ale karmienie ich sprawia trudności ponieważ pokarm raczej nie dolatuje do dna w danym miejscu a jak doleci to za szybko opadnie i małe go już później nie jedzą więc mam pytanie czy połapać te maluchy i wrzucić je do mojego własnego ręcznie zrobionego kotnika i tam je trzymać ewentulalnie zostawić rodzicom parę małych czy niestety zostawić je na pastwę losu i patrzeć czy może jakiś maluch zjadł coś czy nie co wy o tym myślicie??
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 20, 2009, 13:41:40 »

Myślę, że maluchy sobie coś zawsze skubną. Osobne akwarium na rodziców z małymi też jest dobrym pomysłem.

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 20, 2009, 17:07:36 »

daj im coś żywego i drobnego co rozpełznie sie po akwarium a sobie dadzą radę Masz na myśli narybek pisząc maluchy ?
kazioxD
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 20, 2009, 18:01:29 »

Myślę, że maluchy sobie coś zawsze skubną. Osobne akwarium na rodziców z małymi też jest dobrym pomysłem.
Moim zdaniem przeniesienie rodziców z maluchami niema sensu bo rodzice się zestresują i mogą pozabijać swoje młode. Ale to tylko moje zdanie.
daj im coś żywego i drobnego co rozpełznie sie po akwarium a sobie dadzą radę Masz na myśli narybek pisząc maluchy ?
Z tym sie jak najbardziej zgadzam
sik21
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Maj 20, 2009, 20:54:59 »

no nic nie ruszałem ich i pływają dalej z rodzicami może jakieś przeżyją

o jakim pokarmie miałeś na myśli
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 20:59:44 wysłane przez sik21 » Zapisane
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Maj 20, 2009, 23:57:21 »

pantofelki to już pewnie same znalazły a w dalszym rozwoju to np nicienie
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Maj 21, 2009, 08:03:39 »

Nic nie musisz podawac . Za ok. dwa tygodnie beda zajadac platki , na razie poradza sobie bez czegokolwiek . Moje maja ok. 7 tygodni i ok.3 cm . ,plywaja samodzielnie po calym akwa , jedza wszystko .
sik21
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Maj 21, 2009, 12:48:26 »

Nic nie musisz podawac . Za ok. dwa tygodnie beda zajadac platki , na razie poradza sobie bez czegokolwiek . Moje maja ok. 7 tygodni i ok.3 cm . ,plywaja samodzielnie po calym akwa , jedza wszystko .

czyli mówisz że nie muszę im nic dawać do jedzenia przez około dwa tyg.  Shocked
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: