Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co one robią?! :D  (Przeczytany 3668 razy)
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #15 : Maj 05, 2009, 19:39:22 »

skalar , glonojad , molinezja , brzanki (chyab dla nich 80 l)

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
Mercurossaurus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Maj 08, 2009, 12:54:58 »

Skalary wywal na pewno bo się zamęczą i skarłowacieją i nie będą normalne.

Brzanki możesz zostawić. Nie są to idealne warunki dla nich ale kto ma idealnie tak bijąc się w pierś? W 54 jak pamiętam 9 brzanek sumatrzańskich będzie się nieźle czuło. Co do bicia się, to to są walki o przywództwo w stadzie. U mnie było tak co wieczór. Krzywdy sobie nie zrobia, a widowisko przednie  Cheesy. Jak dasz Brzankom Sumatrzańskim warunki w akwarium. (brak dominującego "wroga" innego gatunku, odpowiednia liczebność w stadzie, roślinki i miejsce do pływania) to odwdzięczą się bardzo ciekawym zachowaniem. Walki o władzę. Zwycięzca nie tylko jest najszybszą i największą brzanką, ale musi być też najbardziej opanowaną. Jak w akwa coś jest nie tak, zagania resztę stada w jedno miejsce i sam sprawdza co jest. Jak inni są bladzi, on musi mieć barwy. Jeśli jest dobry to utrzymuje władze przez długi czas, ale jak masz Brzanki z podobnym potencjałem i ambicjami to walki masz co wieczór.  Cheesy.

Akwarium ogólne 240l
Gojada95
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Maj 08, 2009, 13:34:16 »

Dokup kiryski to ryba stadna  Cheesy
Możesz mieć problem z oddaniem ponieważ niektore sklepy nie przyjmuja ryb..
haes
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Maj 12, 2009, 21:41:02 »

Dzięki za rady Mercurossaurus  i Gojada95 Smiley
Uważam że moje brzanki dobrze sie czują, bo zachowują sie prawie tak samo jak opisał to Mercurossaurus.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: