Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « nastroje rybek widoczne w kolorach :)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: nastroje rybek widoczne w kolorach :)  (Przeczytany 1632 razy)
lwica79
Super aktywny

« : Maj 08, 2009, 22:16:34 »

Chciałam pokazać jak bardzo zmieniają się kolorki moich papuzi w zależności od tego jaki mają nastrój:

WMDD

Rio

Irokez

Zauważcie jak dużo czarnego pigmentu się pojawia podczas gdy rybka jest podekscytowana, często uwidaczniają się pasy, a kolor rybki potrafi sie zmienić z niemal białego w ciemnożółty, jak u Rio (choć nie dałam akurat fotki kiedy Rio ma biały brzuszek).

Może Wy macie jakieś własne przykłady ?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #1 : Maj 08, 2009, 22:30:50 »

Skalary mają podobnie, ale tylko "pasiaki".

Bledną jak coś je zaskoczy niemile. Jak przygotowują się do tarła to czarne pasy uwydatniają się, ale jak coś im przeszkadza to od razu potrafią zblednąć. Jak straszą i stroszą płetwy to też ciemnieją pasy.

I consider myself as a one fish wolf pack
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #2 : Maj 09, 2009, 09:20:18 »

Ja zaobserwowałem, że moje Samice Bojownika gdy są spokojne mają ładne, wyraziste kolory, a gdy się zestresują (np. gdy mocno pogoni je Samiec) to się robią prawie całe białe. Smiley Po ok. 1 min. znów mają piękne kolory.

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
pawel99.7
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 09, 2009, 10:56:33 »

Tetry Czarne(Żałobniczki) jak się stresują to robią się całe białe a normalnie to maja jeszcze czarne pasy.
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Maj 10, 2009, 02:50:53 »

a to mój samczyk skalara po prawej zestresowany bo focia robiona w nocy a po lewej w dobrym nastroju podczas zalotów do samiczki

Mercurossaurus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Maj 11, 2009, 08:51:34 »

Ha to jeszcze nic.

Samice Bojownika. Jak jest zirytowana to ma poziome paski, jak jest w OK nastroju to nie ma pasków tylko pełną barwę, a jak jest podniecona to pionowe.  Cheesy

Akwarium ogólne 240l
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: