Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: pokarm  (Przeczytany 4708 razy)
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 26, 2009, 21:18:35 »

groszek z puszki ma dużo konserwantów
A jakie to konserwanty?  Shocked
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 26, 2009, 21:23:36 »

A jakie to konserwanty?

idz do sklepu to się dowiesz  Grin chodzi o różne E... nie jestem pewien czy są akurat w groszku ale są w bardzo wielu produktach poza tym do takiego groszku dodaje się cukier a więc dodatkowo odradzam dawanie go rybom.
ja głupot nie gadam wiem bardzo dużo o odżywianiu[mój tata bardzo dobrze zna się na medycynie naturalnej].
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 21:26:36 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
Muchomorek
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 26, 2009, 21:35:25 »

idz do sklepu to się dowiesz  Grin
Nie chcę być złośliwy, ale weź siateczkę i pójdź czasami sam do sklepu po zakupy, poczytaj etykiety.
Ja się nie spotkałem z konserwantami w groszku, poza solą, a czytam zawsze etykiety. Fakt, czasami próbuje się dodawać cukier i sól jednocześnie do spożywki, bo likwidują swoje działanie, a poprawiają smak, ale ja takich rzeczy nie kupuję po prostu.

[mój tata bardzo dobrze zna się na medycynie naturalnej].
O religii nie dyskutuję!
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 26, 2009, 21:40:17 »

Nie chcę być złośliwy, ale weź siateczkę i pójdź czasami sam do sklepu po zakupy, poczytaj etykiety.
Ja się nie spotkałem z konserwantami w groszku, poza solą, a czytam zawsze etykiety. Fakt, czasami próbuje się dodawać cukier i sól jednocześnie do spożywki, bo likwidują swoje działanie, a poprawiają smak, ale ja takich rzeczy nie kupuję po prostu.

może nie ma konserwantów w groszku ale cukier na 100 % jest choćby w groszku pudliszki,nie zmienia to faktu że groszek z puszki
dotyka bezpośrednio aluminium które jest metalem ciężkim i odkłada się w mózgu , właśnie to aluminimum spożywasz lub dajesz swoim rybom.

O religii nie dyskutuję!

sory ale tłumacze ci tylko skąd to wiem żebyś nie pomyślał że zmyślam.
1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 26, 2009, 21:52:15 »

Wiecie co, nie wiem jak to jest w pudliszkach, ale pracowałam na wakacjach w firmie, która zajmuje się pakowaniem żywności do puszek i oprócz warzyw w puszce była jedynie woda i sól...

Teraz dla przykładu wzięłam puszkę z tescową fasolką i jest tan napisane jedynie, że dodatkiem jest sól... nie ma żadnych E
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 21:55:00 wysłane przez 1988ona » Zapisane
Aila
:)
Zainteresowany
**

:))

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 26, 2009, 22:07:10 »

Wlasnie mam przed soba puszke groszku konserwowego - sklad : groszek zielony (60%), woda, sol - i nic innego !
Napisane tez jest by po otworzeniu puszki niewykorzystana czesc przeniesc do szklanego lub plastikowego pojemnika.
A to dla tego ze po otworzeniu puszki dostaje sie powietrze, wtedy zachodza reakcje chemiczne (powietrze + puszka, blacha, aluminium - chemik to dokladniej wytlumaczy) dopiero wtedy szkodliwe dla zdrowia.
A powiem ze nie tylko w puszkach jest groszek (czy inne konserwowe), w sloikach tez bywaja jesli ktos az tak bardzo sie boi tych toksyn puszkowych.

USMIECHNIJ SIE !!! ludzie nie sa az tacy zli
Moje akwaria : http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23687.0
Zapraszam
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 26, 2009, 22:07:14 »

ALUMINIUM!!

puszka pudliszki: http://gabi.sklep.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1634

w sloikach tez bywaja jesli ktos az tak bardzo sie boi tych toksyn puszkowych.

jeżeli ktoś się boi to dobrze robi bo jest się czego bać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 22:09:01 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
Muchomorek
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 26, 2009, 23:20:47 »

ALUMINIUM!!
Nie widziałem jeszcze groszku w puszce z aluminium.
Przykłada się magnesik, jeśli przyciąga, to nie jest aluminium

A E z numerem, to system znakowania dodatków. Np. E330 to kwasek cytrynowy, boję się go, bo mi się od niego twarz wykrzywia.  Wink
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 27, 2009, 14:42:39 »

No i cos mi sie zdaje ze ALUMINIUM jest zakazane do stosowania do zywnosci jako opakowanie czy inaczej ! - juz od dosyc dawna

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 27, 2009, 15:39:22 »

No i cos mi sie zdaje ze ALUMINIUM jest zakazane do stosowania do zywnosci jako opakowanie czy inaczej ! - juz od dosyc dawna

kto ci to powiedział? to niby z czego robi się wnętrze kartonu od soku? z foli?
kuba66554443322
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 28, 2009, 20:02:01 »

mam akwa 120l
-5 neonków niebieskich
-2 gurami dwuplame
-5 Zwinnik Blehera
-parę samców gupika
-4 kiryski
Macie propozycje jaki pokarmi im podać by wszystkim smakowało? i
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 28, 2009, 21:48:50 »

mam akwa 120l
-5 neonków niebieskich
-2 gurami dwuplame
-5 Zwinnik Blehera
-parę samców gupika
-4 kiryski
Macie propozycje jaki pokarmi im podać by wszystkim smakowało? i
Nie jest dobrze karmic jednym takim by wszystkim smakowalo, pokarm dla ryb powienien byc jak najbardziej urozmaicony. Jest tak duzo pokarmow dla rybek na rynku i do tego jeszcze wiecej mozna samemu przygotowac wiec kazda rybka powinna bedzie miec pare ulubionych jesli zastosujesz choc polowe z tego co jest dostepne

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: