Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pstrążenica marmurkowana  (Przeczytany 9342 razy)
Nerw
Zainteresowany
**

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"

« Odpowiedz #15 : Maj 02, 2009, 15:03:57 »

Mam w ogólnym 5, teraz dokupiłam 3, więc w sumie będzie ich 8. Domyślam się, że się tak chowają, bo jest ich mało, a one są ławicowe. Niestety mam tylko jeden zbiornik na kwarantannę, więc musi być tak.
Dzięki za pomoc Smiley

"Myśli są niczym maleńki prozaiczny ziemniak w kępie psychodelicznych chryzantem"
Moje akwaria: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24015.0
Pozdrawiam Smiley
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #16 : Maj 02, 2009, 15:07:14 »

Tak chowają się bo jest ich mało, ładnie wyglądają w większej grupce powinnaś sobie ich dokupić malutkie rosną dużo miejsca nie potrzebują.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Nerw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Maj 02, 2009, 15:10:34 »

Z tego powodu że są małe i że facet w sklepie mi powiedział, że do 25l się nadają - trzymałam te 5 w takiej klitce... jak zaczęły pływać w 102l dopiero zobaczyłam jaki błąd zrobiłam i jak się rybki męczyły. Teraz pływają cały czas z neonkami.

"Myśli są niczym maleńki prozaiczny ziemniak w kępie psychodelicznych chryzantem"
Pozdrawiam Smiley
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #18 : Maj 02, 2009, 15:16:42 »

Nie no 25 l to na kwarantannę, albo na tarlisko ja polecam dokupić jeszcze 12 sztuk zobaczysz jak ładnie wtedy wyglądają w takiej grupce i jaki efekt tworzą ,oczywiście im większa grupka tym lepszy efekt wizualny i widać wtedy prawdziwe zachowanie ryb.
W sklepie to do tego akwarium by Ci 2 welony włożyli i filtra by nawet nie potrzebowały.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2009, 19:45:15 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Nerw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Maj 02, 2009, 20:05:11 »

Teraz w 25l mam krewetki, a raczej plagę krewetek Smiley Pewnie jeszcze dokupię tych rybek. Teraz już wiem, że sklepom wierzyć nie można Smiley

Pozdrawiam Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: