Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Opraki bryzgoszczelne a montaz..  (Przeczytany 1149 razy)
vcres
Zainteresowany
**

« : Maj 09, 2009, 23:08:56 »

Witam.
Zastanawiam sie nad kupnem oprawek bryzgoszczelnych. Moje pytanie brzmi: Co jest potrzebne aby samemu zbudowac oprawke na swietlowke?? Chodzi mi oto czy konieczny jest tzw. statecznik elektryczny?? Nie wiem co dokladnie kupic.. wiem ze potrzeba napewno 2 oprawki np:
http://www.allegro.pl/item629943372_oprawka_bryzgoszczelna_t5_vs_acuario_light.html#gallery
no i swietlowke do tego Wink Dziekuje za pomoc Wink
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2009, 23:12:53 »

Do statecznika to masz te oprawki podłączyć więc jest potrzebny. Może to być statecznik elektroniczny lub konwencjonalny. Polecam ten pierwszy.
Pytasz co jest potrzebne do wykonania oprawki. Chciałbyś ją wykonać sam? Przecież koszt gotowej to tylko 6zł.

EDIT:
Może masz na myśli co jest potrzebne do tego by wszystko działalo? Jeśli tak to poza oprawkami i statecznikiem odpowiednim do mocy i rodzaju świetlówki/świetlówek potrzebne będą:
uchwyty na świetlówki, jakieś śrubki do ich przykręcenia w pokrywie i kabel zasilający najlepiej z wyłącznikiem.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 23:27:41 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
vcres
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 10, 2009, 09:33:35 »

Dzieki wielkie Wink zapomnialbym o stateczniuku i nic by nie dzialalo ;p
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: