Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kamuflasz na filtr  (Przeczytany 2345 razy)
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 10, 2009, 21:51:22 »

witam, wielu z was zapewne zastanawia się na zakamuflowac swój flitr w akwarium. Niektórzy myślą o zasłonięciu go  rośłinami gesto usadzonymi itp.
A co myślicie o tym, aby go obłoży jakimś mchem, lub inna rośliną, np Süßwassertang lub wgłębką, i obwiązac ją np żyłką ??  Cool wiadmomo, kłopotem moze by częste czyszczenie filtra, jednak niektóre mają nasadę, czy może inaczej- obudowę, którą się zdejmuję, żeby wyczyścic gąbkę. Można tak obłożyc sprzęt, żeby (co jest logiczne) zostały otwory na wciąganie wody i jej wydalanie z filtra.
Na tle za filtrem można dac też ścianę z mchu żeby się to jakoś wtapiało jedno w drugie ;p

Pozdrawiam Afro
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2009, 06:40:30 »

Poczytaj i poogladaj ten watek - moze Ci sie przyda http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22120.0
Bo z tym mchem czy innymi roslinami na filtrze to nie najlepszy pomysl - duzo klopotow.

tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 14, 2009, 19:37:35 »

ooo, no fakt, a ja lubie czasem poaptrzyc na akwa tego kolegi co mi link wysłałeś, i nie zwróciłem uwagi na cel i przeznaczenie tej ścianki. dzieki za pomysł, pomoc i sory za kłopot z postem Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: