Twister78
Zainteresowany

|
 |
« : Czerwiec 16, 2009, 12:17:43 » |
|
Możecie mi powiedziec czy moge trzymać 2 samców + samice gupika? Bo mi w zoologiku 2 samców wciśli :/ Jeżeli nie to ile samic musze dokupic?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2009, 12:19:29 » |
|
Możesz tak trzymać. Pisz po polsku bardziej: 2 samce a nie 2 samców... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2009, 12:22:15 » |
|
To zalezy czy masz na nie miejsce. Ile masz jeszcze wolnych litrów? Wez 4 albo wiecej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2009, 12:35:20 » |
|
(2) Dwóch samców Akwa mam 112l. Na razie mam 8 neonków czerwonych, zbrojnika niebieskiego i 2 gupiki. Myśle że na 1-2 samice miejsca starczy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2009, 12:38:02 » |
|
Gupiki spedzaja caly swoj czas na gonieniu i zapladnianiu samic, wiec jesli nie chcesz aby padly z wycienczenia daj 2 lub 3 samice na jednego samca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2009, 12:42:17 » |
|
No to kupie 2, najwyżej będą musiały sie chować w roślinności. Bdw mówiłeś że samce gonią samice... u mnie samiec ciągle goni drugiego samca... to normalne...? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 16, 2009, 12:46:46 » |
|
Nie znam sie na gupikach, ale wydaje mi sie, ze okreslenie "gay party" na akwarium z samymi samcami gupika nie jest takie znowu wyrwane z kontekstu. Słyszałam o "dziwnych zachowaniach" samców pozostawionych samym sobie, ale niestety nie wiem o co moglo chodzic. Lepiej wez wiecej samic, o nadmiar narybku sie nie martw, bo ostanie pozarty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michał84
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 16, 2009, 14:42:32 » |
|
Akurat z gay party to obawiam się ze to ma malo wspólnego,podobny przypadek miałem ponad miesiąc temu,mam 63ll. i trzymałem ryby w stosunku 2samce i 2 samicę.Niestety samiec nie tylko skupił się na samicach ale zaczął atakować drugiego samce,w przeciągu tygodnia pozbył się rywala i wydaje mi się że też trafiłeś na agresywnego samca.Masz duże akwa więc na twoim miejscu dokupiłbym pare gupików żeby były 4samce i z 7-8samic.Nie tyle chodzi tu o to żeby samce nie wykończyły samic ale żeby ten agresywny samiec miał więcej rywali wtedy nie będzie dręczył jednego a przy tylu samcach jego agresja wobec osobników tej samej płci powinna wygasnąć,u mnie to taki efekt przyniosło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek06
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 09, 2009, 10:46:35 » |
|
mam pytanie odnosnie gupikow endlera.... A mianowicie czy gupiki endlera tez rozmnażają sie tak szybko jak "zwykłe" gupiki??? i chyba narybek tych gupikow jest tak mały ze az prawie niewidoczny??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati1234
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 10, 2009, 14:43:15 » |
|
Gupiki endlera rodzą się większe niż gupiki zwykłe...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek06
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 10, 2009, 22:01:52 » |
|
aaa to nie wiedzialem:D ale widzac rozmiary dorosłych gupikow jednych i drugich tak sadzilem ale dzieki  a jak jest z ilością młodych??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec

kocham to ;]
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 10, 2009, 22:13:53 » |
|
nie mam własnych doświadczeń co do endlerków ale gdzieś mi się obiło o uszy że ilość małych jest dużo mniejsza w porównaniu do pawich oczek. A z drugiej strony...można przecież kupić samych samców 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ov3r
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 11, 2009, 19:18:04 » |
|
Moim zdaniem to niedobrze ze masz 2 samców a 1 samice bo na 2 samice Powinien przypadać 1 samiec jeśli masz 2 samców to musisz dokupić 3 samice jeśli niekupisz tych 3 samic to jak ci Ta 1 samica Urodzi to po tygodniu zdechnie bo samce ją wykączą !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati1234
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 11, 2009, 19:55:31 » |
|
nie mam własnych doświadczeń co do endlerków ale gdzieś mi się obiło o uszy że ilość małych jest dużo mniejsza w porównaniu do pawich oczek. A z drugiej strony...można przecież kupić samych samców  Ja też słyszałem że endlerki rodzą się dużo większe niż zwykłe gupiki ale jest ich mniej 5-25 sztuk... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|