Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Porada dotyczaca obsady!  (Przeczytany 2041 razy)
Michal
Zainteresowany
**

« : Październik 20, 2004, 21:51:57 »

Mam Akwa 63l chce w nim chodowac pielegniczki Ramireza lub Kakadu.Jakie z nich polecacie i w jakiej ilosci.Myslalem nad 4sztukami(dwie parki) Ramireza co wy na to?

Akwa 112l: 4x Neon Czerwony, 4x Neon Innesa,  3x Zbrojnik niebieski(albinos), 2x kosiarka, 2x Mieczyk Hellera(parka)

Chcesz zobaczyć mój zbiornik? Wejdz!
http://www.wlb.vectranet.pl/~holek/dane/moje.html
arkotalar
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Październik 21, 2004, 18:33:37 »

moim zdaniem są lepsze niż kakadu i tak myśle ale nie wiem co masz tam jeszcze za obsadę jeżeli miałyby byc same (tzn tylko z rybami przydennymi jak kirysy) to możesz spokojnie 6 sztuk a nawet do 8  bardzo ładnie się prezentują w takiej ilości a na pewno sa łatwiejsze w hodowli i bardziej spokojne niż kakadu.  Cheesy
atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 21, 2004, 20:03:23 »

Arkotalar chyba troszkę za dużo proponujesz tych rybek Wink
W sumie jeśli będzie mało rybek przydennych to 3 pary ramirezek mogłyby tam zamieszkać, potrzebujesz jednak sporo kryjówek i roślin.
Jeśli do obsady planujesz także kiryski, to w tym momencie musisz pomniejszyć grupkę ramirezek np do dwóch par Wink Ramirezki i kiryski to ryby przydenne.

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Październik 21, 2004, 21:05:57 »

To tylko 60 litrow. Ja w takim akwa trzymalkem pare Pielegniczek Ramireza i szczerze mowiac nie bardzo wyobrazam sobie tam jeszcze jedna pare. Byl okres gdy w tym akwa przebywaly 3 ramirezy- para+wolny samiec. No i niestety ta para samczyka wykonczyla (a moje akwa jest pelne roznorodnych kryjowek). Poza tym jesli decydujesz sie w takim akwa na apisto (czy jak w przypadku ramirezek - Microgeophagus) to raczej daruj sobie kiryski i lepiej wez jakies kasacze.

atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 21, 2004, 21:38:49 »

Cytat: lukas
Byl okres gdy w tym akwa przebywaly 3 ramirezy- para+wolny samiec. No i niestety ta para samczyka wykonczyla (a moje akwa jest pelne roznorodnych kryjowek).

Dlatego najlepiej ramirezki trzymać w parach. Napewno z dwiema parkami kłopotu nie powinno być  :wink:

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
Michal
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Październik 21, 2004, 22:13:58 »

Nie planuje innych ryb oprocz w/w.Wiec ile sztuk moge chodowac w tym akwa?

Akwa 112l: 4x Neon Czerwony, 4x Neon Innesa,  3x Zbrojnik niebieski(albinos), 2x kosiarka, 2x Mieczyk Hellera(parka)

atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Październik 22, 2004, 20:48:28 »

Skoro nie planujesz innej obsady to śmiało możesz wpuścić nawet trzy pary ramirezek.

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
Michal
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Październik 22, 2004, 21:41:15 »

Dziekuje za wszystkie sugestie! Zrobie tak jak radziliscie kupie trzy parki Ramireza! Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie.Czym najlepiej karmic te ryby i jaka powinna byc temp. w akwarium?

atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 22, 2004, 21:47:24 »

Ramirezki lubią temperaturę 26*C...moje ramirezki lubią pokarmy w płatkach, granulaty, pokarmy w tabletkach, mrożonki...itd. W sumie do wybrednych nie należą...więc powinny wszystko zjadać co im podasz Wink

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: