oswietlenie 15 wat taka mialem oryginalna w obudowie jak kupowalem akwa a sprzedawca powiedzial ze jest oki rybki karmie 2 - 3 razy dziennie rano zywy pokarm i granulat + wafer mix popoludniu troszke suchego i na wieczor suchego + granulat + wafer mix swiatlo pali sie pl dnia stoi niedaleko okna ale zaluzje zaslaniam filtry aqua szut a w nim dwojka bio gabka i tetra tec ex 600 chodza na okraglo + pompa napowietrzajaca 27 stopni roslinki mi rosly super przez 5 miesiecy , trawy tak sie rozrastaly ze szok wode podmieniam okolo 30 % co 3 tygodnie dodaje do niej sol akwarystyczna przy podmianie . co dwa tygodnie multimineral do tego dla roslin z firmy rataj co dwa tygodnie makron nakretke i colour fe+ z tej samej firmy nakreteczke , wsadzilem w dno rowniez nawoz w kulkach tez z firmy rataj o nazwie bivoj w sklepie mi powiedziano kulke co miesiac i tak tez czynilem ale nie czytalem ulotki, gdyz przed wczoraj ja czytajac wyczytalem ze kuleczka starcza od 3-4 miesiecy .Moje trawy przestaly dobrze wygladac wogole nie puszczaja duzo szczepek jak predzej. Zauważajac glony włozylem do filtra aqua szut do srodka bio gabki tabletke na glony tak mi rowniez poradzono w sklepie. Moze do filtra powinieniem kupywac inne wklady mowie tu o filtrze tetra tec ex 600 jakies dodatki bio bakterie czy cos prosze o pomoc nie mam pojecia co mam robic a ph 7,4-7.6 . jezeli chodzi o wklady do filtra tetra prosilbym o nazwy i jak z tego korzystac poniewaz nie mam za duzej wiedzy jestem poczatkujacy . PROSZE O POMOC