Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: zdychające gupiki  (Przeczytany 6700 razy)
asiok
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Marzec 17, 2009, 07:38:56 »

niestety nie zauwazylam zeby samce wogole byly negatywnie nastawione do siebie, plywaja razem i startuja do samiczek, zero agresjii. wode podmieniam srednio raz na 3 tygodnie okolo 20 procent. jak brudniejsza to raz na dwa tygodnie. nie mam pojecia co sie dzieje z tymi samcami. probowalam je obserwowac i nic nie rozumiem. jedenego dnia sa wesole i bawia sie w akwarium a drugiego umieraja. dwa razy kupilam po 5 samcow i dwa razy zostal mi tylko jeden z tych pieciu i to wcale nie ten wygladajacy na najsilniejszego wiec juz nic nie rozumiem Sad.
Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik

Mój Bojek Którego Już Niema :(

« Odpowiedz #16 : Marzec 17, 2009, 09:32:17 »

powinnaś podmieniać wode raz na tydzień a nie raz na 3 tygodnie

4 molinezje Black Molly
1 Koza
2 żałobniczki (będzie więcej)
1 sumik kasatka
Traszka Chińska
1 Piskorek
10 neon inessa
2 gupiki
1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)

akwa 140L.
asiok
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Marzec 17, 2009, 17:16:15 »

z tego co wiem za czesta podmiana wody jest niedobra dla sumikow szklistych, gdyz one nie lubia czestych zmian warunkow i parametrow wody, a juz uzycie chemii i uzdatniaczy wogole nie wchodzi w gre
Ula
Zainteresowany
**

Moja pSinka:)

« Odpowiedz #18 : Marzec 17, 2009, 23:23:39 »

Asio musisz zmierzyc parametry wody w akwa. ale ta podmianę powinnaś robic częściej-napewno nie raz na 3 tygodnie. Mowisz o sumikach,ale z kolei kiryski właśnie powinny miec częściej odświeżaną wode-raz w tygodniu.

45 l
7 neonów innesa
3 danio
1 neritina communis
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: