Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z denitryfikatorem  (Przeczytany 1902 razy)
Pietro54
Zainteresowany
**

« : Czerwiec 05, 2009, 20:16:57 »

Witajcie, potwierdziły się moje obawy, No3 a zbiorniku mam blisko 40mg/l więc... jest źle... roślin mam od cholery i ciut ciut, z tego co czytałem problem może być z brzanami, podobno one bardzo dużo produkują odchodów.. no ale co do samego denitryfikatora...
mam problem z podłączeniem go.
6m węża 15mm zakończone jednorazowym zaworem, taki jak przy kroplówkach... dałem to do trójnika przy wyjściu z filtra i dupa.. woda nie leci.. zaworek otwarty wąż nigdzie nie jest zagięty... może podpowiecie mi jak wy to macie u siebie zrobione?
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2009, 09:53:12 »

A po co Ci to ustrojstwo? NIe masz sily w rekach zeby podmiany wlasnorecznie uskuteczniac i w ten sposob pozbywac sie nadmiaru azotanow.

pozdrawiam
asmi
Pietro54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 06, 2009, 12:27:10 »

a po co sobie życie utrudniać?
Rozumiem że jesteś też przeciwnikiem, tramwajów, autobusów samochodów, wszelkiego rodzaju silników etc?

Przepraszam za moją bezpośrednią uszczypliwość.
Aczkolwiek  faktycznie jestem zdania iż należy w pewien sposób  automatyzować i organizować swoje życie, myślę że taki wężyk pod akwarium to fajny i bardzo prosty sposób na oczyszczanie akwarium.
A podmiany wody wtedy można urządzić znacznie rzadziej.. żeby mi tylko jakiś automat do przycinania rogatków wymyślili Smiley

Doszedłem już czemu to nie działało.. układ musi być kompletnie odpowietrzony bo ciśnienie na końcu węża jest zbyt słabe by wypchnąć powietrze z rurki, trzeba albo porządnie zalać układ albo powoli i na spokojnie odpowietrzać, trochę żmudne ale skuteczne
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 09:18:40 wysłane przez Pietro54 » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: