Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: lotos tygrysi-czerwon  (Przeczytany 2069 razy)
seboox
Stały użytkownik

« : Marzec 12, 2009, 14:34:30 »

chodzi mi o roślinę  lotos tygrysi-czerwon czy lepiej ją kupić w bulwie czy odrazu już z liściami. proszę o pare wskazówek jak chodować tą piekną roślinę ile światła czy 0,6W/L wystarczt??? czy ta roślina jest wymagająca???

CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2009, 14:45:12 »

Witam!

Ja mojego lotosa kupiłem w bulwie. Po zakupie nie miał prawie liści, a teraz są duże i czerwone, część z nich unosi się na powierzchni wody Smiley Roślinka rewelacyjna i według mnie prosta w hodowli Smiley U mnie rośnie szybko, oświetlenie mam 2x54W na 160l akwarium Smiley Pozdrawiam!

seboox
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2009, 15:36:09 »

po jakim czasie wyrastają liscie z bulwy??? czy opłaca się zamówić taką rośline na allegro

CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2009, 22:02:01 »

Z roślinami na allegro to jest różnie bo raz zamówisz i dotrą całe, a może się zdarzyć, że będą za bardzo uszkodzone. Ja zamawiałem kiedyś rośliny u Kasandry i większa część przyszła całą, a część to porażka totalna. Już więcej roślin nie zamawiam na allegro. A lotosa kupiłem w sklepie Smiley Możesz zamówić na allegro, ale na własne ryzyko Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: