Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania na temat pielęgnic!!  (Przeczytany 1521 razy)
maliniak_85
Nowy
*

« : Marzec 07, 2009, 15:03:13 »

witam mam w swoim akwarium dość zróżnicowane gatunkowo rybki jednak chciałbym mieć w nim pielęgnice tzn najlepiej parkę i najlepiej pochodzenia wód amazonki! obecnie w akwarium są gupiki molinezje mieczyki welonka jakies ostronosy załobniczki i kilka jeszcze innych!! Teraz moje pytanie jaki gatunek pilęgnic jest waszym zdaniem najładniejszy ( chciałbym jakieś ładnie ubarwione i dorastające do dużych rozmiarów), które ponadto mogło by się rozmnożyć i jakich rybek musze się pozbyć a jakie mogą z nimi współżyć żeby nie dochodziło do konfliktów?? dodam jeszcze ze moje akwarium to 200l
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 07, 2009, 15:09:59 »

witam mam w swoim akwarium dość zróżnicowane gatunkowo rybki jednak chciałbym mieć w nim pielęgnice tzn najlepiej parkę i najlepiej pochodzenia wód amazonki! obecnie w akwarium są gupiki molinezje mieczyki welonka jakies ostronosy załobniczki i kilka jeszcze innych!! Teraz moje pytanie jaki gatunek pilęgnic jest waszym zdaniem najładniejszy ( chciałbym jakieś ładnie ubarwione i dorastające do dużych rozmiarów), które ponadto mogło by się rozmnożyć i jakich rybek musze się pozbyć a jakie mogą z nimi współżyć żeby nie dochodziło do konfliktów?? dodam jeszcze ze moje akwarium to 200l

oddaj ostronosy bo masz na nie za małe akwarium oddaj welona bo to nie ryba do akwarium towarzyskiego[nie chce mi się już tłumaczyć dlaczego] , proponuje pielęgnice skośnopręgą[tylko ze moze zjeść gupiki]
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2009, 15:14:12 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 07, 2009, 15:32:19 »

Welonka, przede wszystkim jest rybą zimnowodną... a Ty je trzymasz w akwarium z rybami tropikalnymi... Coś nie halo wg mnie.

Do takiego akwarium to z Amazonii znam Pielęgniczki Ramireza, które są całkiem ładne...

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 07, 2009, 15:49:32 »

Do takiego akwarium to z Amazonii znam Pielęgniczki Ramireza, które są całkiem ładne...

kolega prosił o podanie nazw pielęgnic a nie pielęgniczek  Roll Eyes
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 07, 2009, 16:03:19 »

Powiedziałem, co znam, co jest ładne i kolorowe Tongue EOT.

Granulat
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 07, 2009, 18:34:53 »

Posuje do tego akara albo pielęgnice Meeke ale ona może zjeść gupiki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: