Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dzielenie akwarium  (Przeczytany 2301 razy)
zelazo
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 09, 2011, 09:39:14 »

Witam
Mam pytanie jak przedzielić na pół akwarium profilowane 45l w szerz. Może siatko tylko taka zeby nic nie przeplywalo przez nią i jak ja przymocować przy zalanym akwa?
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2011, 10:02:44 »

Głupi pomysł, ale w sumie nie wiem po co chcesz tak zrobić więc nie wnikam. Ale ja bym zrobił to tak. Oba końce siatki przymocowałbym do jakiegoś rodzaju plastikowych pręcików - dość mocnych i oczywiście dół takiej konstrukcji wbił bym w dno - żwir itp. a górę oba pręciki przymocował do boków akwarium, np. takimi małymi zaciskami do wężyków, a jak masz pokrywę to już byś musiał pomyśleć nad klejem, ewentualnie dać na górę siatki trzeci pręcik w poprzek, to sprawi, że siatka się napręży, wtedy pozostanie Ci w jakiś sposób utrzymać siatkę po środku. Np. Następne pręciki dochodzące do tylnej i przedniej szyby o długościach połowy bocznych szyb. Zawiły opis, ale ja przy zalanym akwarium tak bym to zrobił. Ewentualnie mógłbyś z jakiejś dużej plastikowej płyty wyciąć prostokąt o wymiarach wewnętrznych akwarium i wkleić w niego siatkę. Ale po co chcesz tak robić to nie mam pojęcia - strasznie to ograniczy przestrzeń życiową rybek i nie bardzo będziesz widział co się dzieje na tyłach, bo siatkę zapewne pokryją glony i z małych dziurek zrobią się jeszcze mniejsze i mniejsze...

zelazo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2011, 10:33:30 »

Chce to zrobic po to, aby po jednej stronie byl narybek a po drugiej dorosle rybki bo w kotniku ma chyba za malo miejsca
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2011, 21:47:15 »

Co ty chcesz dzielic 45l ? Kup sobie większy baniak, a z tego zrób sobie baniak dla narybku.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 10, 2011, 09:09:06 »

Co ty chcesz dzielic 45l ? Kup sobie większy baniak, a z tego zrób sobie baniak dla narybku.

Też się bardzo zdziwiłem Cheesy

Jak podzieli to będzie miał 2x po mniej niż 20L co jest za mało już na jakiekolwiek ryby ;]

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: