Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skalary nie chcą jeść  (Przeczytany 3470 razy)
Arek0402
Bywalec

« : Luty 25, 2009, 20:18:02 »

Dwa dni temu kupiłem dwa skalary, w ogóle nie chcą jeść suchej karmy ganiają tylko narybek i jedzą larwę ochotki.
Dawałem im Tropical D-Allio Plus, Tropical Guppy, Tropical Pokarm Wysokoproteinowy i nic nie zjadły, co robić ? Codziennie mam im dawać ochotkę ? Przecież to są ryby wszystkożerne czemu więc nie chcą jeść suchej karmy ?
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 25, 2009, 20:55:51 »

Widocznie są przyzwyczajone do mięsa .Pokarmy mięsne to nie tylko ochotka są jeszcze inne .A tak przy okazji 112l to nie jest akwa dla skalarów oddaj je póki jeszcze jest czas.

Młode ampularie oddam
Arek0402
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2009, 09:17:19 »

A jak je od tego mięsa odzwyczaić ? Skalary nie osiągną swoich max rozmiarów w niewoli nieważne czy to 112l czy 300l i tak karłowacieją tyle że w większym mniej. Większość skalarów ląduje w małych akwariach więc mogły trafić gorzej Wink
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 26, 2009, 11:39:20 »

A jak je od tego mięsa odzwyczaić ?\
Przegłodzić kilka dni ... A na narybek i tak będą polować ...
Skalary nie osiągną swoich max rozmiarów w niewoli nieważne czy to 112l czy 300l i tak karłowacieją tyle że w większym mniej. Większość skalarów ląduje w małych akwariach więc mogły trafić gorzej Wink
Gratuluję podejścia do akwarystyki ...  Undecided

andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Luty 26, 2009, 12:59:01 »

A ja dodam że przy takim podejściu tracę ochotę do dalszej rozmowy ,szkoda  papa

Młode ampularie oddam
l.vip
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2009, 17:15:49 »

Podejście jakie jest takie jest ale jest w tym trochę prawdy bo np. sum rekini w akwariach dorasta do 10cm a na wolności największy złowiony okaz miał 130cm i ważył 40kg więc de facto ryba w zbiorniku karłowacieje. Decydując się jednak na jakąkolwiek rybę jesteśmy zobowiązani zapewnić jej jak najlepsze warunki, więc kupować trzeba z głową.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: