Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dość dziwne pytanie!!!!!!  (Przeczytany 2158 razy)
Mateusz 666
Nowy
*

« : Styczeń 11, 2005, 14:38:34 »

mój kumpel kupił sobie wglębke i przez pare miesięcy pieknie mu sie rozrosła!powiedział mi że miał jej tyle że postanowil zrobić sobie trawnik!!! po jakimś niecałym miesiącu wszystko mu sie ładnie przyjeło ale tu pytanie podobno zrobił go na zwykłym bandarzy z wielkimi oczkami!!!!!!!!!! podobno wglebke przykrył bandarzem i po jakimś czasie oplątała się na około niego i ma trawnik!!!!!!co o tym myślicie?Huh???jeśli to dobry pomysł to teżbym se coś taki8ego zrobił! piszcie!!!pozdrawiam wszystkich :lol:  :lol:  :lol:
atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2005, 16:37:05 »

Hm...skoro u kolegi podziałało to chyba warto spróbować. Znam też metodę mocowania wgłębki na siatce (taka co kupujesz w niej cytrusy)...ta metoda też się sprawdza Wink

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2005, 17:40:15 »

W zasadzie można to robić na każdej siatce czy czymś podobnym. Oczywiście taki materiał nie może być szkodliwy dla ryb i innych stworzeń.
Mateusz 666
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2005, 17:42:41 »

a bandarz czy gaza mogą być szkodliwe?Huh?
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2005, 19:25:27 »

to jest raczej czysta bawełna, więc w wodzie dość szybko zgnije a wtedy - żegnaj dywaniku. Ja zastanawiałem się nad użyciem siatki podtynkowej, takiej do ocieplania budynków styropianem. Obawiam się tylko, że może być impregnowana jakimś środkiem przeciwgrzybiczym, więc wymagałaby wymoczenia lub przynajmniej sparzenia wrzątkiem

Tańczący z rybkami
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2005, 19:35:02 »

daleko szukasz Cheesy kumpel robi z zwykłej wędkarskiej żyłki fakt pracochlonne ale malo widoczne i niedzialajaco zle na rybki przynajmniej on tak twierdzi :]

pozdrowienia z Sanoka Tongue
Mateusz 666
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 11, 2005, 20:00:59 »

w sumie prawda przecież to sie rozleci musze pomyśleć o czymś innym może zastosować jakiś worek od warzyw hmmmmmmm.........
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 12, 2005, 01:10:53 »

Ja kiedyś miałem taki plastikowy cedzak i po prostu wyciąłem z niego tą siatkę.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2005, 11:33:18 »

Zdecydowanie zgadzam się z tym że bandaż nie nadaje sie na dłuższą metę... Bawełna szybko zgnije - tym szybciej im lepsza równowaga biologiczna w zbiorniku. To właśnie dlatego do mocowania mchu na korzeniu stosuje się nić bo mech jawajski wytwarza własne chwytniki i po przegniciu nici sam sie krzyma porowatej powierzchni. Wgłębka nie ma takich umiejętności bo w ewolucji wątrobowce piętro niżej pod mchami... U mnie wgłębka jest przywiązana do badyli żyłką wędkwarska najcieńszą jaka dostałem 0.10 mm (wiem że są cieńse ale za znacznie wyższą cenę) Do trawnika polecam wszelkiego rodzaju siatki syntetyczne nie ulegające rozpuszczaniu w wodzie Smiley Pozdrawiam

112,25
Mateusz 666
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 12, 2005, 14:04:59 »

dzięki wam za odpowiedzi:] już zrobiłem z siatki od mandarynek teraz tylko włożyć do wody:) pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: