Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Gupik Szybko co to ospa ???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gupik Szybko co to ospa ???  (Przeczytany 3353 razy)
Didżi
Stały użytkownik

« : Luty 18, 2009, 20:08:32 »

Wiem wiem bylo to na forum juz pewnie tysiac razy ale chodzi mi o bardzo szybka ale to bardzo szybko odpowiedz najlepiej dzisiaj poniewaz jutro jade na zawody i po powrocie moglabym sie zatrzymac w zologiznym ale do rzeczy
zauwazylam ze moj gupik ciagle siedzial tak jakby na filtrze i jak kilkakrotnie zapukalam w szybe to wkoncu plewal i zauwazylam ze ma takie jakby zbiorowisko bialych kropek na grzbiecie i jeszcze z boku i niewiem czy to ospa rybia czy nie narazie jest tych kropek malo ale widac je jak sie tak poobserwuje wiec jak to by byla ospa rybia to mi powiedzcie jaki lek i jakie malutkie akwarium mam kupic zeby a rybke wyleczyc i do tego bm kupila jakis malutki filtereek a i akwarium ma 25l obsada to zbrojnik niebieski 2 danio pregowate 2 gupik 3 brzanki sumatrzanskie 3 neon innesa2 molinezja zabkawiem ze mam przerybienie a;le nie o tym teraz prosze o naprawde szybko odpowiedz   a i filtr chodzi caly czas z gory dzieki   aha i w temanie jest blad mialo byc gupik szybko czy to ospa???    prosze naprawde szybko
!!!!!!!!!!
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 21:23:54 wysłane przez Didżi » Zapisane

.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2009, 14:28:46 »

No fajnie czem7u niekt nie odpowiada prosze odpowiedzcie

.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2009, 14:37:46 »

Przez ten czas jaki upłynął na oczekiwanie przez Ciebie odpowiedzi znalazłabyś co najmniej 10 tematów i stron na ten temat, przeczytała i wiedziała co trzeba zrobić.

Poczytaj tu: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=21772.0

Opcja Szukaj  NIE GRYZIE!
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 14:40:49 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2009, 15:24:52 »

emi czytalam juz tem duzo razy ale jak to by nie byla ospa to czy jak bede leczyla to sie nic nie stanie a i jeszce jedno czy ta zielen zooleka czy ichtiosan mozna stosowac razem z antychlorem z tropikala??

.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2009, 21:33:40 »

Niestety gupik zdechl ale najprawdopodobniej ze starosci  i mial bardzo postrzepione pletwy jak zdychal

.
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

Aramis śni się małym dzieciom ...

« Odpowiedz #5 : Luty 24, 2009, 09:48:21 »

To raczej nie ze starości ....
Popierwsze podaj jakie masz parametry wody w akwarium i jaki masz filter, grzałke , obsade, podłoże itp.

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
aaa
Stały użytkownik

(^^,)

« Odpowiedz #6 : Luty 24, 2009, 10:03:26 »

Popierwsze podaj jakie masz parametry wody w akwarium i jaki masz filter, grzałke , obsade, podłoże itp.
Co ma do tego filtr?
Grzałka?
Podłoże?
mozliwe ze zdechl ze starosci, a wczesniej po prostu rybki go atakowaly... np zbrojnik
obsade napisala

Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 24, 2009, 22:35:01 »

brzanki moim zaniem są sprawcami a i danio uważam za podejrzane  Grin

male aqua i duze ryby nic wiecej przyczyną jest obsada.... eliminacja słabszych osobników jak w środowisku naturalnym ;]

Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 25, 2009, 13:27:20 »

Ja jestem pewna ze to ze starosci poniewaz jak zobaczylam te kropeczki to one byly chyba bardziej niebieskie niz biale akwarium mam juz 5 mieisecy i dotad ani brzanki ani danio ni nie robily   grzalki nie mam a temp. jest 25-27 C filtr wewnetrzny firmy atman model at-f301       podloze jakies biale kamyki

.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: