Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mętna woda, glony.  (Przeczytany 5572 razy)
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Luty 15, 2009, 23:55:02 »

po co taka wredna wymiana zdan?

nie jest to 'meszek' koloru brazowego tylko kolor liscia, lub bardzo delikatny osad

fosfor w normie...

dzis odslonilem akwarium, woda krystaliczna, ale ... okrzemek jest jakby wiecej ;o w srode wymienie keramzyt z filtra na zeolit, bo czytalem ze to tez moze byc przyczyna, nikt pewien nie jest  a sprobowac mi nie zaszkodzi Smiley

pin54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Luty 16, 2009, 07:35:15 »

po co taka wredna wymiana zdan?
Bo po przeczytaniu wielu postów przestałem wierzyć w dobre intencje tego użytkownika, a widzę tylko próby udowodnienia, że zawsze ma racje (nawet kosztem pytającego). Może trochę przesadziłem, bo nabawiłem się uprzedzeń, ale z powietrza się nie wzięły.

nie jest to 'meszek' koloru brazowego tylko kolor liscia, lub bardzo delikatny osad
[/qute]

W takim razie się myle, patrzyłem na rośliny, które były w dalszej części akwa i były ciut bardziej ostre. Sprawiały wrażenie zaatakowanych głównie na krawędziach.
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Luty 16, 2009, 08:05:10 »

W takim razie się myle, patrzyłem na rośliny, które były w dalszej części akwa i były ciut bardziej ostre. Sprawiały wrażenie zaatakowanych głównie na krawędziach.

Bo to prawda częśc liści jest zaatakowana tylko na brzegach, ale meszku nie widac chyba ze jest on tak maly go ze nie widac Smiley

lukaszsoltan
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Marzec 02, 2009, 13:41:14 »

Cześć!Według mnie najlepszym sposobem na glony są ślimaki.Po dwóch tygodniach nie ma problemu z glonami Undecided
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: