Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 84L-azja.  (Przeczytany 1521 razy)
karliksa
Nowy
*

« : Luty 21, 2009, 11:13:16 »

Witam serdecznie.
Jestem początkujacy i z tego powodu pytam czy jest to odpowiednia obsada.Dostałem akwarium od znajomego który nie miał czasu sie nim zajmować.Wprowadziłem małe zmiany tzn.podłoze i rośliny.
A oto dane do identyfikacji:
-84L (dł 70cm/szer.30cm/wys.40m)
-temp 26
-GH->7*d
-KH-3*d
-pH-6.8
-NO3- 25
-NO2- 0,5

podłoże-żwir
rosliny-2x kryptokoryna,zabienica, i 4szt nie znam nazwy, dwa korzenie, kokos
Filtr Hailea HL-BT700 z podwójnym wkładem filtrujacym(gąbka i ceramika-chociaz narazie jest tam węgiel ale dzisiaj wymienie na wkład ceramiczny)

Oto obsada:
-2 gurami moziakowe
-3 załobniczki
-8 danio(czerwone)
-2 prętniki
-2 kosiarki
- glonojad
-piskorek.

co myślicie o tym wszystkim.chciałem uzyskać akwa biotopowe-azja.oceńcie to wszystko-Jestem przygotowany oczywiscie na wasza krytyke ale czekam na jakieś wskazówk.

Pozdrawiam.
luk193
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 21, 2009, 11:17:32 »

Parametry jeszcze nie w pełni ustabilizowana a obsada też nie najlepsza . Gurami bym sobie darował , żałobniczki stadne 6 szt , danio to tak na ścisk ,prętniki ok ,kosiarki na pewno nie , glonojad też nie , a piskorkowi dokup towarzystwo  . To wszystko za jakieś 2 tygodnie jak się ustabilizuje (pisałeś że wymieniasz wkłady )

Proponuję pokazać zdjęcie zbiornika a my ocenimy co można dodać a co trzeba odjąć

karliksa
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 21, 2009, 11:37:38 »

Gurami bardzo mi się podoba wiec chyba zostanie.dlaczego nie kosiarki i glonojad????A dlaczego danio prwie cały czas pływa u góry.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 21, 2009, 12:04:44 »

Oto obsada:
-2 gurami moziakowe
-3 załobniczki
-8 danio(czerwone)
-2 prętniki
-2 kosiarki
- glonojad
-piskorek.

może nie wiesz że żałobniczki są z ameryki południowej  Wink podobnie jak glonojad
na kosiarki i gurami masz za małe akwarium a danio pływają ciągle przy powierzchni ponieważ takie już są i są przystosowane do takiego pływania. papa
karliksa
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 21, 2009, 12:10:32 »

Okej poczynie jakies ruchy w tym temacie.Tak mi chodzilo po głowie zmiana akwarium na wieksze no ale....będę to miał na uwadze.

dzięki za podpowiedzi.
mati1234
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Luty 22, 2009, 13:47:07 »

żałobniczki to ryby stadne najlepiej trzymaj 6 sztuk

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=26022.0

Zapraszam do komentowania mojego akwa!!!
karliksa
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 22, 2009, 15:32:46 »

No ale czy ta moja obsada nie za dużo na te moje akwa 84L.Chyba przerybienie?Huh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: