Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: brązowe podłoże -jakie?  (Przeczytany 1592 razy)
lwica79
Super aktywny

« : Luty 07, 2009, 23:19:55 »

Początkowo chciałam dać do akwa 300l podłoże w kolorze białym - mianowicie piasek kwarcowy..teraz jednak zaczęłam się zastanawiać nad podłożem w kolorze brązowym. Najładniej wygląda aqua substrate..ale cena około 50zł za 5kg to nie dla mnie, bo musiała bym kupić z 50 kg Sad , w związku z tym mam pytanie..czy jest jakiś tani brązowy żwirek, nadający się do akwa i dla ryb kopiących w dnie- konkretnie dla kirysków ?
Ps. coś innego na spód-tak żeby aqua substratem tylko przykryć wierzch nie sprawdzi się bo papuzie lubią przesypywac podłoże z miejsca na miejsce i szybko zrobiły by widoczny mix Sad

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 08, 2009, 03:12:16 »

nic nie znajdziesz naturalnego w tym kolorze, a zatem taniego. zwykły piasek/zwirek rzeczny sobie kup. agua s. to podloże dedykowane pod uprawe roslin. nie sprawdzi sie u ciebie

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Luty 08, 2009, 09:50:16 »

Żwirek kwarcowy drobnej granulacji :)Nie jest w 100 % brąz ale dobrze wygląda.Na allegro są różne granulacje.

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 08, 2009, 13:58:48 »

Rzeczywiście Alu masz rację..żwirek rzeczny na niektórych aukcjach również wygląda na brązowy..choć może jaśniejszy ale cena jest nieporównywalnie niższa-znośna..więc chyba to będzie dobre rozwiązanie Smiley . Przed zakupem tylko jeszcze podzwonię i dopytam się na ile foto oddaje rzeczywisty kolor sprzedawanego żwiru.
Dziękuję Wam za odpowiedzi Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: