Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: płec  (Przeczytany 1273 razy)
ss-d
Stały użytkownik

« : Styczeń 31, 2009, 14:36:48 »

jakos watpie w to ze jak bede kupował gurami sprzedawca bedzie umial rozroznic plec rybki. jak z tym w Waszych sklepach?

gg: 7086645
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2009, 15:17:09 »

"Samiec ma intensywniejsze barwy!A po za tym ma zakończoną ostro płetwę brzuszną i grzbietową:).Samica ma zaokrąglony brzuszek i tak odróżniamy płeć u gurami mozaikowego "

Chyba, że chodzi Ci o jakieś inne Gurami Smiley

Edit:

Wszystkie gurami mozna rozpoznac w ten sam sposob..samiec na dluzsza i ostro zakonczona pletwe grzbietowa,to jest cecha ktora w zupelnosci wystarczy zeby byc pewnym ze mamy do czynienia z samcem.
Oczywiscie tak jak zauwazyl NX136 rybki musza byc dojrzale plciowo tzn powinny miec min 7-8 cm

Wystarczy poszukać w necie zanim się kupi i po problemie.

Wczoraj widziałem jak gostek chciał wcisnąć jakiejś dziewczynie 2 ramirezki - facetów... Na szczęście podpowiedziałem laskom i wzięły parke.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 15:18:43 wysłane przez Martin » Zapisane

Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2009, 16:18:44 »

Wczoraj widziałem jak gostek chciał wcisnąć jakiejś dziewczynie 2 ramirezki - facetów... Na szczęście podpowiedziałem laskom i wzięły parke.

chyba lasce a nie laskom Roll Eyes

rastafari
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2009, 16:48:17 »

Kłopotem może być to, że nawet jak już wskażemy, którą rybkę chcemy to i tak sprzedawca może ją szybko zgubić- w końcu od razu po zanurzeniu siatki w akwa robi się młyn, a ryb pływa tam dużo.

ss-d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 31, 2009, 17:04:45 »

wiem jak rozroznic plec, ale watpie w sprzedawce;)

gg: 7086645
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2009, 20:32:50 »

jak chcesz to ci mogę sprzedac haremik gurami dwuplamych papa

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: