Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Złoty  (Przeczytany 7471 razy)
tomekcel
Nowy
*

« : Grudzień 01, 2003, 11:24:56 »

Czy ktoś słyszał o takiej rybce jak "glonojad złoty" , może zna ktoś jej prawdziwą nazwę?
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 01, 2003, 17:13:53 »

Glonojad syjamski lub albinotyczna odmiana zbrojnika niebieskiego.

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
tomekcel
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 01, 2003, 21:40:35 »

Dzisiaj w zoologicznym widziałem "GLONOJADA ZŁOTEGO", bardzo ładny, od sprzedwcy nazwy się nie dowiedziałem, dla niego glonojad- to glonojad.
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 03, 2003, 22:19:26 »

Ja posiadam parke Glonojada Złocistego ale jakoś dziwnie mie sie zachowują zastanawiam się czy mogą one być ze zwykłymi glonojadami ale przyznaje że złociśty jest piękną rybą...

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Grudzień 06, 2003, 01:40:58 »

Złota odmiana zbrojnika niebieskiego to niezwykle urodziwa ryba i raczej nie powinno się jej trzymać z naturalnie ubarwinymi osobnikami. Oczywiście jest to jedynie podyktowane zachowaniem czystości odmiany a nie względami zdrowotnymi itp. Złote zbrojniki bez większych problemów krzyżują się naturalnie wybarwionymi osobnikami jednak potomstwo takiej pary w 100% przyjmuje ubarwienie naturalne. Jedynie z pary złotych rodziców można uzyskać pewien procent żłotego narybku.

Sporo informacji na temat pielęgnacji i rozmnażania złotej formy zbrojnika niebieskiego możecie znaleść numerze 21 miesięcznika "Nasze akwarium" (z czerwca 2001)

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Grudzień 06, 2003, 10:13:45 »

No... ja trzymałem Złotego z zwykłymi zbrojnikami i chyba go wpierdzieliły...: Bo go nigdzie nie ma a piękny byl teraz musze nowego kupować..

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: