Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakaś ikra?  (Przeczytany 2555 razy)
Bea
Bywalec

« : Wrzesień 30, 2004, 21:05:53 »

W kotniku zauważyłam przylepione na sciankach małe jajeczka. Małe, białe jak oczlik w galaretowej otoczce. W kotniku są dwa małe zbrojniki, małe molki i trochę przyplątanych małych ślimaczków z przeżroczystymi muszelkami. Podejrzewam te ostatnie, ale chcę się upewnic.

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 30, 2004, 21:46:16 »

To na pewno jajeczka ślimaczków :wink: Ostrzegam, to dopiero początek :lol:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Bea
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 30, 2004, 22:09:27 »

A zbrojniki tego nie zjedzą?

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 30, 2004, 22:20:19 »

Raczej nie. Po prostu jak możesz to wybierz tą ikrę i skieruj do najbliższego sedesu Smiley
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Październik 01, 2004, 02:17:29 »

Mówiąc najprościej: Prócz ampularii reszty ślimaczków nie da się kontrolować przez to że składają te galaretowate gniazda wszędzie gdzie się da i póżniej  są wielkie problemy z plagą tych zatoczków i innych śilmaków.I zrób jak radzi mdramski,pogoń to do sedesu bo jeszcze nieraz mogą ci się naprzykrzyć,i to bardzo!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: