Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: oprawka na świetlówkę  (Przeczytany 3863 razy)
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Luty 15, 2009, 23:46:53 »

dziękuję uprzejmie..tylko jeszcze małe pytanko..to się łaczy z kablem na którego końcu będzie wtyczka tak? Przewód wtyczki będzie miał trzy kabelki? A jeśli będzie miał dwa to tylko je odpowiednio podłączam tak?

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #16 : Luty 15, 2009, 23:55:26 »

to się łaczy z kablem na którego końcu będzie wtyczka tak?

Tak.

Przewód wtyczki będzie miał trzy kabelki?

Dwa. http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=43985cecfa51&UID_p=84308c257f03&UID=83c65416c0f7 sie przyjrzyj. Wink

A jeśli będzie miał dwa to tylko je odpowiednio podłączam tak?

Tak.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Luty 16, 2009, 00:14:09 »

To jak tylko przesyłka do mnie dojdzie wezmę się powoli i ostrożnie za podłączanie. Trzymajcie kciuki. Jak zadziała to z dumą napiszę..a jak mnie nie będzie przez dłuższy czas na forum, to znaczyć będzie, że spaliłam instalację elektryczną w domu Wink 

andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Luty 16, 2009, 10:09:55 »

Czy przewód będzie miał dwa czy trzy kable to zależy jaki zastosujesz i czy podłączysz to do gniazda z bolcem .
Jeśli masz gniazdo z bolcem to można dać na trzy przewody wtedy masz dodatkowe zabezpieczenie przed pojawieniem się napięcia na obudowie statecznika .Pilnuj tylko tego fazowego kabelka żeby czasem nie trafił w miejsce ochronnego bo może Ci fryzurkę nieźle potargać .Przed montażem zaopatrz się w taki śrubokręcik próbnik pokazujący gdzie jest napięcie kosztuje grosze a w razie czego nie trzeba sprawdzać palcami

Instalacji raczej nie spalisz co najwyżej siądą bezpieczniki więc warto mieć zapas a najlepiej wsadzić automat .To tyle i pamiętaj że jak co odradzałem tę zabawę .A w razie jak by wyszło to gratuluję . papa
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 10:12:17 wysłane przez andrzejkowac » Zapisane

Młode ampularie oddam
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Luty 20, 2009, 21:46:30 »

Spieszę poinformować, iż z Waszą pomocą "operacja uruchamianie świetlówki" skończyła się sukcesem Smiley .Samej mi się jednak udało wszystko za pierwszym razem Smiley . Podłączyłam kabelki, przyczepiłam odbłyśnik, podłączyłam do prądu..i cyk..piękne, mocne światło się pojawiło. Cieszę się, że przynajmniej to z głowy Smiley .
Dziękuję wszystkim Smiley

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: