Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: do paletkowców  (Przeczytany 1482 razy)
chodys1910
Bywalec

« : Maj 09, 2009, 14:33:05 »

Witam. Nie chcą mi rosnąć paletki. Gadalem z typem na EXPO powiedział mi zebym dał im metronizadol zostało mi tylko 5 tabletek bo sam brałem. Czy stosować go w akwarium ogolnym czy przynieść 45L ktore mam zapasowe?

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2009, 18:53:10 »

Nie jestem paletkowcem ale powinieneś leczyć w ogólnym. Metronidazol stosuje się głównie na wiciowce (bardzo popularne wśród paletek) a pasożyty powinno się tępić w zbiorniku gólnym z wiadomych powodów.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Maj 09, 2009, 20:00:51 »

aha dzieki bardzo a ktos wie moze jak dawkować?

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #3 : Maj 09, 2009, 22:38:34 »

1 dzień wieczorem: 6 tabletek, które rozcieramy w nurcie wody jak wypływ z turbiny;
- 2 dzień wieczorem: 6 tabletek, które rozcieramy w nurcie wody jak wypływ z turbiny;
- 3 dzień wieczorem: 6 tabletek, które rozcieramy w nurcie wody jak wypływ z turbiny;
- 4 dzień wieczorem podmieniamy wodę w zbiorniku w ilości 40-50 %
Potem podmiany prowadzimy jak dotychczas robiliśmy w zbiorniku.
Po upływie tygodnia postępujemy następująco:
- 11 dzień wieczorem: 6 tabletek, które rozcieramy w nurcie wody jak wypływ z turbiny;
- 12 dzień wieczorem: 6 tabletek, które rozcieramy w nurcie wody jak wypływ z turbiny;
- 13 dzień wieczorem: 6 tabletek, które rozcieramy w nurcie wody jak wypływ z turbiny;
- 14 dzień wieczorem podmieniamy wodę w zbiorniku w ilości 40-50 %

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: