Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Aquael brillux 60 czy Ferplast Cayman 60 classic? + pomoc w dobraniu obsady
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Aquael brillux 60 czy Ferplast Cayman 60 classic? + pomoc w dobraniu obsady  (Przeczytany 5251 razy)
sydar
Nowy
*

« : Styczeń 16, 2009, 20:28:48 »

Witam
Chciałby poprosić Was o pomoc w wyborze optymalnego dla mnie akwarium. Najbardziej podobaja mi sie te wyszczególnione w temacie... troszke drogie ale i tak znalazlem je w cenie poniżej 400 zł, więc wydaje mi się, żę warto dołożyć troszke za estetykę i łatwość obsługi. Mogę się jednak mylić ....
Wybralem takie niewielkie zbiorniczki z 3 powodów:
1) szafka ma 34 cm gł
2) szafka może nieunieść większego obciążenia
3) ta nieszczęsna szafka to jedyna możliwość :-(
Kiedyś posiadałem większe akwarium i z powodzeniem hodowałem sobie w nim rybki (pielęgnica zebra, pielęgnica meeka, kiryski, barwniaki czerwonobrzuche)
Teraz do takiego zbiorniczka mi nie wejdą natomiast nadal chciałbym pozostać przy pielęgnicowatych (p. Ramireza, p. Żółta, ew. p. Kakadu +"coś na dno" + "coś kolorowego" np. neonki inesa, micro... galaxy, danio . Może macie jakieś ciekawe propozycje bądż sugestie. Huh
Niestety nie mam za bardzo pomysłu jakimi roślinkami obsadzić takie akwarium i jak go urządzić (myślałem o umieszczeniu jakiegoś ładnego korzenia takiego z wieloma końcówkami)
Jeżeli posiadacie jakieś fajne foteczki przedstawiające podobne akwaria to poprosil bym o jakieś linki. Wiem, że google istnieją ale przekopuję je od tygodnia i za dużo tego  Roll Eyes
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam forumowiczów  papa
daniel.iron
Stały użytkownik

Moje gadu-gadu 1339862

« Odpowiedz #1 : Styczeń 16, 2009, 20:38:45 »

temat trochę nie w tym dziale bo pytasz o obsadę i rośliny głównie.

co do wyboru które akwa sam bym wybrał brilluxa

sydar
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 16, 2009, 20:47:52 »

Co do obsady i roślin fakt ale nie chciałem rozpoczynać nowego wątku...jak pewnie zauważyleś jestem nowy na tym forum no i troszkę zagubiony jeszcze
A co do Twojego wyboru to czym on jest podyktowany ? Wyglądem, funkcjonalnością, jakością bo różnica cenowa to ok 30zł a ferplast min wiekszy ...
daniel.iron
Stały użytkownik

Moje gadu-gadu 1339862

« Odpowiedz #3 : Styczeń 16, 2009, 21:16:03 »

Aquael (brillux) poprostu ma lepsze wyposażenie

maxpaynemm
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 16, 2009, 21:29:02 »

Brillux to dobry wybór. Ma tam jakieś swoje mankamenty ale i tak uważam że warto go kupić, a napewno porównując go do caymana. Sam mam i sobie chwale. A może kolega lepiej niech kupi Brilluxa 80??? Smiley Tylko odrazu mówie niech kolega nie kupuje wersji z owalną przednią szybą... ja sie skusiłem i szczerze teraz żałuję :/. Pozdrawiam i zyczę zadowolenia Smiley

Zestaw AQUAEL
Brillux 80 owalny.
Pojemność 102L.
Oświetlenie T5 2x24W.
Filtr Fan-2 plus - jeszcze przez 3 tyg.
Filtr JBL e700
Ogrzewanie ComfortZone 100W.

Dla zainteresowanych moje GG: 6267729 Wink
sydar
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 16, 2009, 21:44:55 »

Maxpaynemm  Cheesy widziałem twój zbiorniczek no i korci ta 80 strasznie ...tylko nie wiem jak na to szafeczka (komoda BRW) zareaguje, bo to lekko licząc koło 150kg bedzie. Po za tym niestety 80 spotkałem najtaniej za 570 zł to juz troszke drogo. Tu już chyba warto poskładać samemu  Huh
Dzięki jednak za odpowiedz zawsze to coś do przodu Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: