Witam
Chciałby poprosić Was o pomoc w wyborze optymalnego dla mnie akwarium. Najbardziej podobaja mi sie te wyszczególnione w temacie... troszke drogie ale i tak znalazlem je w cenie poniżej 400 zł, więc wydaje mi się, żę warto dołożyć troszke za estetykę i łatwość obsługi. Mogę się jednak mylić ....
Wybralem takie niewielkie zbiorniczki z 3 powodów:
1) szafka ma 34 cm gł
2) szafka może nieunieść większego obciążenia
3) ta nieszczęsna szafka to jedyna możliwość :-(
Kiedyś posiadałem większe akwarium i z powodzeniem hodowałem sobie w nim rybki (pielęgnica zebra, pielęgnica meeka, kiryski, barwniaki czerwonobrzuche)
Teraz do takiego zbiorniczka mi nie wejdą natomiast nadal chciałbym pozostać przy pielęgnicowatych (p. Ramireza, p. Żółta, ew. p. Kakadu +"coś na dno" + "coś kolorowego" np. neonki inesa, micro... galaxy, danio . Może macie jakieś ciekawe propozycje bądż sugestie.
Niestety nie mam za bardzo pomysłu jakimi roślinkami obsadzić takie akwarium i jak go urządzić (myślałem o umieszczeniu jakiegoś ładnego korzenia takiego z wieloma końcówkami)
Jeżeli posiadacie jakieś fajne foteczki przedstawiające podobne akwaria to poprosil bym o jakieś linki. Wiem, że google istnieją ale przekopuję je od tygodnia i za dużo tego

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam forumowiczów