Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki nowy domek dla zbrojnika i suma?  (Przeczytany 1601 razy)
wachcio
Nowy
*

« : Styczeń 10, 2009, 18:29:53 »

Witam

W lutym poprzedniego roku pytałem się w wątku http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=13948.0 co zrobić z moim zbrojniczkiem. Nadszedł czas przeprowadzki dla mnie więc i dla rybek. Na razie mam je w starym akwarium i myślę, że poradziły sobie z przeprowadzką. Nadszedł więc czas, żeby wreszcie sprawić im nowy dom. Myślałem o akwarium ok 200-250 litrów. Znalazłem na Allegro wiele aukcji i pogubiłem się w nich. Zaciekawiła mnie np. ta http://allegro.pl/item515062130_akwarium_fala_120x40x50_nowosc.html (mam nadzieję, że podając link do Allegro nie łamię regulaminu). Co Wy myślicie o tym? Rybki nie będą miały w nim znów za ciasno. Może jakaś tańsza alternatywa? Chciałbym mieć akwa z przykryciem i najlepiej szafką pod nie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2009, 14:27:59 wysłane przez wachcio » Zapisane
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 10, 2009, 18:49:15 »

Najlepiej łupina kokosa lub korzeń Wink

gg-733380
wachcio
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2009, 07:13:27 »

Najlepiej łupina kokosa lub korzeń Wink
Szcerze to średnio mnie to rozbawiło. Liczyłem na bardziej fachową pomoc...
Chciałbym, żeby tym rybkom w końcu było dobrze u mnie w domu. Wcześniej nie mogłem sobie pozwolić na większe akwarium i z mojej niewiedzy cierpiały. Teraz mam szansę to zmienić ale nie wiem czy mój wybór jest trafny. Będąc akwarystoą chyba obchodzi Cię los skazanych na ludzką łaskę zwierząt?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2009, 10:07:50 »

Mozesz rure pcv okleic zwirkiem na silikonie ( lub skorupy ceramiczne), mozesz z lupkow robic grotki, jakies inne przedmioty pozadanych ksztaltow oblozyc mchami - mozliwosci jest multum  Grin

wachcio
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2009, 12:26:51 »

Ponieważ dyskusja idzie w innym kierunku niż bym chciał więc zadam pytanie tak co byście polecili. Miejsce na akwarium to podłoga na korytażu o wymiarach 92*102cm z dwuch stron ogrodzona barierką od schodów. Myślę nad akwarium narożnym http://akwaria.net/content/view/full/373 lub profilowanym http://allegro.pl/item521981159_super_zestaw_akwariowy_100x40x50h_profil_extra.html Które lepiej się sprawdzają w użytkowaniu? W opisie narożnej pokrywy jest, że wchodzą tam 2 świetlówki po 25W ale ja nie znalazłem o takim rozmiarze świetlówek. Nie będzie problemu z dostępem do nich?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2009, 15:12:12 »

Ponieważ dyskusja idzie w innym kierunku niż bym chciał więc zadam pytanie tak co byście polecili. Miejsce na akwarium to podłoga na korytażu o wymiarach 92*102cm z dwuch stron ogrodzona barierką od schodów.
Miej pretensje do siebie - zle zadales pytanie  Wink ktore powinno brzmiec nowe akwarium dla zbrojnika i suma.
Mnie sie wydaje ze umieszczenie akwarium w przedpokoju nie jest dobrym pomyslem z dwuch powodow
po 1 - akwarium z zasady jest rzecza bardzo atrakcyjna i niekonewncjonalna, czyli powinno stac na najbardziej wyeksponowanym miejscu w salonie (lub tam gdzie przyjmujesz gosci). To cos takiego czym sie chcemy wyroznic bo niewielu je posiada jak np. super elegancki kominek.
po 2 - w przejsciu gdzie wiele osob bedzie przechodzic nie jest najlepszym rozwiazaniem ze wzgledu na stresowanie ryb wiecznym ruchem i nie wspomne o bezpieczenstwie - w przejsciu latwo uszkodzic, potracic.
A na zakupy zapraszam na Allegro, jest wiekszy wybor no i ceny nieporownywalnie nizsze
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2009, 15:15:02 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: