Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jedzonko dla rybek  (Przeczytany 2310 razy)
Martuleczka
Nowy
*

« : Sierpień 31, 2004, 13:26:58 »

Mam akwarium 25 litrowe, obsadę chyba 10 rybek(może trochę więcej)w tym są gupiki, mieczyki, glonojad, neonki itd. Nie mam paletek ani innych rybek które wymagają,,specjalnego'' jedzonka.
 1. Jakie są możliwe produkty (Tropicala)  dla moich  rybek akwariowych?(oprócz płatków i tabletek którymi je karmię)oraz pokarmy żywe, które dajecie swoim rybkom ?

Zdechły mi już 4 rybki ):
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Sierpień 31, 2004, 17:37:43 »

Ja polecam różne mrożonki (ochotki, wodzień itp.). Tyle tylko, że to firma Katrinex :wink: Ale moje rybcie za nimi przepadają Smiley

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
kristi_wawa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Sierpień 31, 2004, 18:03:24 »

granulat... ale to tylko w innej formie...
również polecam mrożone... nie za często... ale co jakiś czas...
teraz póki jeszcze jest... możesz też karmić tak jak ja żywą ochotką... za którą moje rybki przepadają...  Cheesy

no i przede wszystkim... dla glonojada...  jakieś warzywka... marchewka, szpinak czy sałata...  Cheesy moje zbrojniki uwielbiają szpinak. Cheesy

You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 31, 2004, 18:45:14 »

Ja daję mrożoną rozwielitkę. Koszt 2 złote, a starcza mi na miesiąc.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 01, 2004, 06:29:48 »

Z żywego to larwy komara (zwane też wodzieniem lub szklarką), żywa artemia, ochotka, lub rozwielitki które można złowić samemu. Można też kupywać mrożonki - większe bezpieczeństwo ale nie zaobserwujemy wtedy polowania Smiley.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 01, 2004, 09:44:18 »

A ja najpierw proponuję pozbyć się trochę obsady. Mówisz, że masz w 25l akwa 10 ryb, jeśli dobrze zrozumiałem. W tym gupiki neony mieczyki. Pozbądź się mieczyków!
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 01, 2004, 10:32:19 »

ja z mrozonek daje wodzien, artemie, jaaj krabow i cyklop, ryby wcinaja az im sie pletwy trzesa

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: