jurekk
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 15, 2009, 10:17:45 » |
|
Ja proponuje danio roznego typu kolory i pływaja przy powierzchni a moze statko kardynałkow
1. Co do danio to fajne ryby ale robią za dużo zamętu w akwarium. Raczej ciężko byłoby o zgodę z kakadu, które lubią mieć rewiry w akwarium tylko dla siebie. Żeby one trzymały się tylko powierzchni to OK ale danio to ryba wszędobylska która lubi wsadzić "nos" do każdego kąta w akwarium. 2. Kardynałki to ryby zimnolubne nie pasujące do parametrów wody panujących w moim akwa. Pozdro...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 15, 2009, 10:19:35 » |
|
ja proponuje 5 molinezji żółtych i 5 black molly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jurekk
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 15, 2009, 10:20:21 » |
|
to chyba przydenna a mu chodzi o przypowierzchniowa
OT Jak taka chmara przy dnie będzie rządzić to reszta ryb będzie "przypowierzchniowa"  Fajny wątek humorystyczny w dyskusji ... ale tylko humorystyczny.  Pozdro...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jurekk
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 15, 2009, 10:30:14 » |
|
ja proponuje 5 molinezji żółtych i 5 black molly.
1. Fajne ryby. Dzięki za głos.  2. Trochę Mi jednak nie pasują do koncepcji: Wyczytałem: "Woda mocno filtrowana, dobrze napowietrzana, zasadowa i średnio twarda." - chociaż mam obecnie w akwa wodę lekko zasadową to jednak będę korygował do lekko kwaśnej. Jeśli chodzi o twardość to mam miękką wodę filtrowaną przez torf czyli tzw. herbatę w akwa i to chyba jest sprzeczne w hodowli piękniczkowatych, które lubią lekko osolony i dobrze napowietrzony kryształ. Pozdro...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 15, 2009, 10:33:53 » |
|
A nie lepiej samemu poogladac atlas ryb akwariowych ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jurekk
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 15, 2009, 10:40:13 » |
|
A nie lepiej samemu poogladac atlas ryb akwariowych ?
Oglądałem, oglądałem ...  Jednak cenniejsza jest dla Mnie wiedza i dyskusja z uczestnikami tego forum. Doświadczenia w akwarystyce i chęci rozmowy z ludźmi nie zastąpi nijak atlas ryb akwariowych.  Pozdro... ps.gina2006 - co byś wpuściła?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 15, 2009, 10:40:21 » |
|
ja proponuje 5 molinezji żółtych i 5 black molly. oryginalne jak cholera...  nie spodobały ci się pstrążenice? w sam raz byś miał i przypowierzchniowe i pasujące do herbatki[jest to ryba z czarnych wód amazonki].
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 10:42:15 wysłane przez dwight 18 »
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 15, 2009, 11:37:54 » |
|
No wiesz - ja akurat jestem fanka kiryskow i neonkow, bardzo mi sie tez podobaja bocje wspaniale bardzo mi sie tez podobaja brzanki wspaniale a nie bocje?  oczywiscie ze bocje - dzieki dwight 18 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 11:52:36 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 15, 2009, 11:48:06 » |
|
bardzo mi sie tez podobaja brzanki wspaniale a nie bocje? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivonka
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 15, 2009, 12:14:55 » |
|
a co powiesz na: 1. stadko miedzików obrzeżonych Bardzo atrakcyjna, ruchliwa i ciekawa rybka przebywająca w środkowej i górnej części akwa 2. drobnoustek beckforda. środek i góra akwarium, ale chyba trudno dostać 3. hokejówki amazońskie, góra i środek 4. szczupieńczyki - z tym, że nie wiem czy trzyma się je w stadach. góra akwarium, rośliny pływające i pokrywa, bo skaczą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jurekk
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2009, 15:40:19 » |
|
a co powiesz na: 1. stadko miedzików obrzeżonych Bardzo atrakcyjna, ruchliwa i ciekawa rybka przebywająca w środkowej i górnej części akwa 2. drobnoustek beckforda. środek i góra akwarium, ale chyba trudno dostać 3. hokejówki amazońskie, góra i środek 4. szczupieńczyki - z tym, że nie wiem czy trzyma się je w stadach. góra akwarium, rośliny pływające i pokrywa, bo skaczą.
Ivonka jesteś boska.  Bingo. Już wiem czego szukam. Całuski ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jurekk
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 15, 2009, 15:43:18 » |
|
nie spodobały ci się pstrążenice? w sam raz byś miał i przypowierzchniowe i pasujące do herbatki[jest to ryba z czarnych wód amazonki].
Tak. One też są piękne i będę je brał pod uwagę. Razem z propozycjami "Ivonki" mam już się na czym zastanawiać. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 15, 2009, 16:13:16 » |
|
Faktycznie Ivonka wyszukala Ci bardzo ladne i niespotykane tu na forum rybcie, ciekawa jestem na co sie zdecydujesz - mam nadzieje ze sie pochwalisz ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartek321
Stały użytkownik

|