Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co dla roślin jaki podkład??  (Przeczytany 4729 razy)
zegarsky91
Stały użytkownik

« : Grudzień 20, 2008, 23:21:27 »

elo

od 2 tygodni zastanawiam się nad ziemia najlepsza dla roslin - wiadomo sam żwir nie wystarczy

myślałem,myślałem i wymyśliłem  że podkład zrobie z ziemi do kwiatków i na to żwir,, lecz wczorjan na allegro zauwarzyłem coś ciekawego ;]

widziałem ziemiędo aqua dla roslin specjalna, ale worek kosztuje 25 zeta -3l a ja potrzebował bym 3 takie worki wie... troche to kosztuje...

liczę  na wasze opinie i ciekawe rady co zrobić żeby było dla roślin dobrze i dla ryb Huh
możecie się pochwalić jak wy macie i czy jest dobrze

pozdro i wesołych świat..

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 21, 2008, 03:48:28 »

niepotrzebnie zakładasz nowy wątek juz wszytko jest
poczytaj http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=13481.0
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 21, 2008, 12:09:37 »

ook wielkie dzięki pethro tylko szukałem i nie mogłem znaleść ale od czego są ludzi inni na forum ;}

zawsze mozna na was liczyć ;]

mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 21, 2008, 15:02:54 »

To co oferują te "wyspecjalizowane firmy" za grubą kasę zrobisz sobie sam i kosztuje to grosze w porównaniu z tymi kupnymi.Przecież oni mieszają te składniki ze sobą w odpowiednich proporcjach,pakują w kolorowe worki i sprzedają jako "profesjonalne podłoże"  Cheesy Wink

zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 21, 2008, 22:29:10 »

aha dzięki wiec sadzicie że tylko ziemia ogrodowa i na to żwir wystarczą Huh

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Grudzień 22, 2008, 10:51:36 »

to zalezy w jakim kierunku ma iść twoje akwarium bo jeśli ma to być HT to ja bym polecił tylko gline pod zwirek a jesli LT to mozesz uzyc ziemi.
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzień 23, 2008, 15:29:54 »

no kierujen im na lt bo hajsu nie mam a ziemia już kupiona tylko mam problem ze skalarami bo wielkie sa a musze restart robić ale chyba wleje do banki 90 l ze 112l i pozniej wleje to bio sie utrzyma i chloru nie bedzie co wy na to??

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Grudzień 23, 2008, 16:14:47 »

no jak najbardziej, postaraj się utzrymać jak najwiecej starej wody sprzed restartu. Nie tylko cenne jest to że jest ona pozbawiona chloru ale też ma wszytkie bakterie które szybciej zasiedlą zbiornik. Filtr nie czyść a jesli mocno zapchany to tylko tak pobieżnie.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: