Na poczatek witam wszystkich!
Do mojego akwarium ( 25 l - grrr! musze kiedys zaiwestowac w wieksze ) ostatnio (3 dni temu) przywedrowało 5 sztuk black Molly i tutaj jest pewien problem, posiadam tekże Danio pręgowate i ona tak jakby przegania te wszystkie Molly z przestrzeni wolnej od roślin, goni je czy coś. Gdy danio dałem na poł dnia do przeźroczystego kubka z dziurkami to Molly były bardziej swobodne. Gdy danio sobie pływa wolno to molki siedza w mchu wodnym i przy dnie czy jak zwał tak zwał i gdy wyjda to odarazu Danio je przegania. Żeby molly spokojnie sobie zyły to danio nie moze byc w pobliżu ? I pytanie nastepne. Mam to akwarium 2 lata. Gdy je kupiłem to byłem całkowicie zielony, i gdy kupiłem akwa to odarzu zalałem woda i wpusciłem rybki ( 20 gupików, po 4 dniach zostały tylko 2 wyjatkowo mocne osobniki, które zyzy przez 1,5 roku ) to był moj bardzo poważny bład

przeczytałem troszke literatury , mam juz jakies doświadczenie, ale mam problem z urządzeniem akwarium. Nie mam pomysłu jak to zrobić... A jak juz mam checi to kupie sobie taka roślinke co znika po tygodniu ( sprzedawca mnie zapewniał ze ryby jej nie zjedza ) I jakie roślinki mam sobie zakupić ? Czy do zrobienia groty moze być silikon zwykłu przeźroczysty czy jakiś inny ? Co zrobić, żeby było lepiej ? Troszke mchu na focie jest duzo ale juz zmiejszyłem ilość. Wszystkie foty sa gdy molly byly w srodku ! nawet ich nie widac bo się chowają ;( Mam nadzeje ze dacie jakieś rady .