Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Awaria rurki w filtrze Tetra Tec 600  (Przeczytany 7050 razy)
Pyszczak 15
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Listopad 24, 2008, 22:18:45 »

Mam filtr tetra tec 700 ale takich problemow nie miałem całe szczescie.

Prawdziwy chodowca rodzi sie z czasem.
BAdam
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Listopad 25, 2008, 09:06:25 »

... czuję, że mam uszkodzony model, ale jak to sprawdzić, a już o udowodnieniu dystrybutorowi nie wspomnę  Huh

Rurke ssaca do naczynia ze znana Ci objetoscia wody, stoper do reki i ... heya. Pomiar nie bedzie dokladny, ale da Ci przynajmniej poglad jakiego rzedu jest rzeczywista wydajnosc Twojego filtra. Nie zalej mieszkania  Wink. Albo skorzystaj z pomocy tworcow programu "Pogromcy mitow".
Powodzenia
ps. Dodam tylko, ze u mnie zabrudzenie wezy mialo KOLOSALNY wplyw na wydajnosc filtra.
ps2. Jak wypadl mi korek zamykajacy deszczownie to tez myslalem, ze filtr zupelnie stanal. Kompletna flauta w zbiorniku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 09:08:37 wysłane przez BAdam » Zapisane

gg 3483835
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Listopad 25, 2008, 09:42:16 »

Tylko wyjmij wszystkie wkłady przed pomiarami.

Spróbuj dać trochę mniej wkładów do filtra. Może wtedy wydajność będzie lepsza.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Tomcajs
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Listopad 26, 2008, 12:42:17 »

Dzięki za rady - myślę, że zastosuje wszystkie.
Muszę niestety mieć kolanko z całym gwintem, aby dokręcić wąż - czekam na odpowiedź z http://www.ez.com.pl

112l  Neonarium
Tomcajs
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Grudzień 12, 2008, 09:12:18 »

Witam Wszystkich
Niestety tak jak myślałem główny dystrybutor filtrów Tetra Tec, nie był zainteresowany usterką mojego urządzenia - wysłałem dwa meile z prośbą o pomoc - bez oddzewu - potwierdza się zasada, że jesteśmy dobrymi klientami w sklepie z gotówką w ręku, a kiedy dostajemy zakupiany filtr do ręki przestajemy być atrakcyjni.
Rada dla wszystkich posiadaczy tego urządzenia - w razie usterki kolanka nie jesteście w stanie dokupić pojedynczego elementu tylko w komplecie z rurą ssącą, albo wylewową - koszt jednego zestawu waha się w granicach od 43 do 47 złotych, kwota ta jest nisamowicie wygórowana, kiedy cały filtr można już kupić za 185 zł na Allegro - szkoda, że tak drogo.
Nosiłem się z zamiarem napisania do producenta, ale nie zrobię tego przed świętami - szkoda nerwów - poza tym nie spodziewam się, że kogoś ta sprawa zainteresuję.
Problem usunąłem sam metodą chałupniczą : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cbc96a1d0c68779.html
Dodałem delikatny zacisk (cybant) - oczywiście bardzo delikatnie zaciśnięty, aby nie zmiażdżyć kolanka - działa bardzo dobrze - szkoda tylko, że musiałem restartować filtr. papa

112l  Neonarium
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #20 : Grudzień 12, 2008, 09:29:08 »

Witam Wszystkich
Niestety tak jak myślałem główny dystrybutor filtrów Tetra Tec, nie był zainteresowany usterką mojego urządzenia - wysłałem dwa meile z prośbą o pomoc - bez oddzewu - potwierdza się zasada, że jesteśmy dobrymi klientami w sklepie z gotówką w ręku, a kiedy dostajemy zakupiany filtr do ręki przestajemy być atrakcyjni.
Rada dla wszystkich posiadaczy tego urządzenia - w razie usterki kolanka nie jesteście w stanie dokupić pojedynczego elementu tylko w komplecie z rurą ssącą, albo wylewową - koszt jednego zestawu waha się w granicach od 43 do 47 złotych, kwota ta jest nisamowicie wygórowana, kiedy cały filtr można już kupić za 185 zł na Allegro - szkoda, że tak drogo.
Nosiłem się z zamiarem napisania do producenta, ale nie zrobię tego przed świętami - szkoda nerwów - poza tym nie spodziewam się, że kogoś ta sprawa zainteresuję.
Problem usunąłem sam metodą chałupniczą : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cbc96a1d0c68779.html
Dodałem delikatny zacisk (cybant) - oczywiście bardzo delikatnie zaciśnięty, aby nie zmiażdżyć kolanka - działa bardzo dobrze - szkoda tylko, że musiałem restartować filtr. papa

Mówisz, że "główny dystrybutor filtrów Tetra Tec, nie był zainteresowany usterką mojego urządzenia" Huh HAHAHA Takie coś jest nie do pomyślenia w JBL. Macie wszyscy wychwalający Tetrę, że ach, że och, cud miód. Że to jest niemiecka firma to nie wszystko, JBL tez z Niemiec, ale serwis jest doskonały.
Wiem to po sobie. Kupiłem nowy filterek JBL e900, który po podłączeniu strasznie wył i co zrobiłem?:
Tel. do serwisu, że nie działa jak trzeba - serwis nawet nie napąknął, że muszę czekać 14 dni na ekspertyzę, czy to jest uszkodzenie z mojej winy czy uszkodzenie fabryczne, kazali odesłać do serwisu, po 5 dniach dzwoni dzwonek, otwieram dzrzwi, a tu kurier z z nowym filtrem. Tak to się robi w JBL Grin
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2008, 20:02:05 wysłane przez badrass » Zapisane

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
Tomcajs
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Grudzień 15, 2008, 10:22:29 »

Najechałeś mi na ambicję - napisałem do Tetry z prośbą o pomoc i z linkiem do tego wątku - zobaczymy, co na to producent ?!

Minęło sporo czasu od kiedy pisałem o kontakcie z Firmą Tetra - i nic się nie zmieniło. Oczywiście otrzymałem meila zwrotnego od Tetry, że przyjęli moje zapytanie, ale na tym się skończyło, myślę, że nikt nie czytał o moim problemie, a mój list został przekierowany do polskiego dystrybutora, a tam umarł, jak i umarły poprzednie moje zapytania.
Prawdę mówiąc, nie spodziewałem się cudów, że dostanę przeprosiny za kiepską jakość materiału, albo ktoś za darmo przyśle mi pęknięte kolanko - nie , nie o to chodzi - to coś więcej, to szacunek dla klienta, który kupił określoną markę filtra i pragnie go eksploatować bez zbędnych excesów. Nikomu nie odradzam kupna filtra firmy Tetra - sam jestem na etapie zakładania kolejnego akwarium i kupna filtra - najprawdopodobnie będzie to Tetra Tec 1200, ale teraz już od początku z prefiltrem z porowatej gąbki.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy filtrów Tetra Tec i życzę jak najmniej problemów technicznych w Nowym 2009 Roku. papa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 08:42:21 wysłane przez Tomcajs » Zapisane

112l  Neonarium
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: