Witam Wszystkich
Niestety tak jak myślałem główny dystrybutor filtrów Tetra Tec, nie był zainteresowany usterką mojego urządzenia - wysłałem dwa meile z prośbą o pomoc - bez oddzewu - potwierdza się zasada, że jesteśmy dobrymi klientami w sklepie z gotówką w ręku, a kiedy dostajemy zakupiany filtr do ręki przestajemy być atrakcyjni.
Rada dla wszystkich posiadaczy tego urządzenia - w razie usterki kolanka nie jesteście w stanie dokupić pojedynczego elementu tylko w komplecie z rurą ssącą, albo wylewową - koszt jednego zestawu waha się w granicach od 43 do 47 złotych, kwota ta jest nisamowicie wygórowana, kiedy cały filtr można już kupić za 185 zł na Allegro - szkoda, że tak drogo.
Nosiłem się z zamiarem napisania do producenta, ale nie zrobię tego przed świętami - szkoda nerwów - poza tym nie spodziewam się, że kogoś ta sprawa zainteresuję.
Problem usunąłem sam metodą chałupniczą :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cbc96a1d0c68779.htmlDodałem delikatny zacisk (cybant) - oczywiście bardzo delikatnie zaciśnięty, aby nie zmiażdżyć kolanka - działa bardzo dobrze - szkoda tylko, że musiałem restartować filtr.

Mówisz, że "główny dystrybutor filtrów Tetra Tec, nie był zainteresowany usterką mojego urządzenia"

HAHAHA Takie coś jest nie do pomyślenia w JBL. Macie wszyscy wychwalający Tetrę, że ach, że och, cud miód. Że to jest niemiecka firma to nie wszystko, JBL tez z Niemiec, ale serwis jest doskonały.
Wiem to po sobie. Kupiłem nowy filterek JBL e900, który po podłączeniu strasznie wył i co zrobiłem?:
Tel. do serwisu, że nie działa jak trzeba - serwis nawet nie napąknął, że muszę czekać 14 dni na ekspertyzę, czy to jest uszkodzenie z mojej winy czy uszkodzenie fabryczne, kazali odesłać do serwisu, po 5 dniach dzwoni dzwonek, otwieram dzrzwi, a tu kurier z
z nowym filtrem. Tak to się robi w JBL