Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnazanie w akwarium ogolnym  (Przeczytany 1706 razy)
nestoor
Bywalec

« : Grudzień 29, 2008, 13:10:52 »

Czy jest to mozliwe wogule?

Np : gurami, bojowniki, skalary, zbrojniki itp?

Zapraszam do mojego akwarium:
112L
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2008, 13:28:49 »

tak jest możliwe rozmnożenie tych ryb w ogólnym ale trzeba liczyc się z tym że będziesz miał bardzo mało narybku(jeżeli wogóle coś ci się uchowwa)

damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2008, 19:19:11 »

u mnie gurami się na potęgę rozmnażają w ogólnym, tylko aja wyławiam ikrę i przenoszę do specjalnych zbiorników hodowlanych. (z 1 dla małych zrobiły się 3x 25l i już sporo mi się zarobiło na nich).
Zbrojniki się bardzo często rozmnażają w ogólnym, tylko trzeba dopatrywać ikry. Zawsze się kilka uchowa z tego co czytałem w innych wątkach.
Skalary czasem uczą się dbać o swoje potomstwo, bronią go i zazwyczaj u już doświadczonych par przeżywa spora większość populacji.
U bojowników trochę trudniej, aby w ogóle było tarło. Ale jak jest to samiec stara się dbać z początku, ale potem zazwyczaj opuszcza młode.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 19:23:36 wysłane przez damjakas » Zapisane

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2008, 21:53:43 »

damjakas  a ile ci mniej więcej rosną te gurami i ile przeżywa???

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: