Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kozenie do akwarium  (Przeczytany 3041 razy)
sewerlodz
Nowy
*

« : Październik 29, 2008, 22:38:16 »

korzenie ktore byly w akwariach ,po wyjeciu wysuszyly sie , nadaja zeby je znowu trzymac w akwa??ponewaz nawet nie chca nasiaknac woda zeby poszly na dno.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2008, 22:59:03 »

Oczywiscie ze sie nadaja, tylko jesli nie z Twojego to musisz odkazic na wszelki wypadek.
Ale jesli sa wyschniete to teraz troche potrwa zanim znowu namokna - mozesz je czyms obciazyc
i probowac od czasu do czasu czy juz same sie trzymaja dna powodzenia

sewerlodz
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 23:13:46 »

wlasnie chodzi o to ze te korzenie sa w wiadrze juz ponad tydzien obciazone pod woda i nie nasiakaja,caly czas wyplywaja.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2008, 23:18:19 »

No to mocz do skutku.

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
sewerlodz
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2008, 15:01:44 »

to chyba jednak jezeli kozen byl podwoda cale soje zycie ktos go wlozyl do akwa potem wysechl to ponoc sie nie da go juz nigdy namoczyc znalazlem temat gdzies na zagranicznym forum i gosc zanozyl w jeziorze wyschniety kozen po pul roku wyjol i kozen plywal po powierzchni.
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2008, 17:06:04 »

Kupilam korzen namoczony, ale stwierdzilam ze bede duzo zmieniac w moim akwa wiec korzen stal na polce i byl ozdoba mieszkania - wysechl calkowicie. teraz juz wiem jak mam zrobic w baniaczku i wsadzilam go do wody, plywal po wierzchu.
Postawilam go wiec narazie w innej pozycji jak mam w planach ale tak by byl oparty (zablokowany) przy dnie i przy listwie zabezpieczajacej sciane akwarium ( czyli pionowo ). Probowalam go uwolnic z tej pulapki i juz w 3/4 sam sie trzyma pod woda, wiec jeszcze troszke go zablokuje az calkiem namoknie.
Wiec jesli moj ciagnie wode jak gabka to i Twoj sie namoczy - trzeba byc tylko cierpliwym  Cheesy

Kvasir
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2008, 19:52:48 »

U mnie jedna wyschnięta cholera z szuflady już prawie dwa miesiące leży pod kamieniami i nadal lipa Sad
sewerlodz
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Październik 30, 2008, 22:27:15 »

ten korzen ktory ja dostalem od kumpla a kopil go za 150 zl. do duzego akwa. byl pol roku pod woda i wkoncu dal mi bo jednak nie da sie go namoczyc ,moze to zalezy od rodzaju korzenia. Afro
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Październik 31, 2008, 06:16:26 »

Jesli z drzewa korkowego to nie nasiaknie  Grin, ale wszystkie inne nasiakna

Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #9 : Październik 31, 2008, 18:17:39 »

Spróbuj go wygotować.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
JONASZ
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Październik 31, 2008, 23:07:31 »

Powodzenia  papa

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
paweukouba
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2008, 17:23:31 »

powinien pojsc na dno Smiley sam mam dwa korzenie, ktore sie suszyly z 15 lat. mocza sie juz ponad miesiac ale jest coraz lepiej. na poczatku to "wyskakiwaly" z akwa Smiley teraz wystarczy delikatnie zwirkiem podsypac. takze jest coraz lepiej Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: